Швейцарката Лара Гут-Бехрами спечели своя първи златен медал от Световно

...
Швейцарката Лара Гут-Бехрами спечели своя първи златен медал от Световно
Коментари Харесай

Очакван успех за Гут-Бехрами на старта на СП по ски в Кортина

Швейцарката Лара Гут-Бехрами завоюва своя първи златен орден от Световно състезание по ски-алпийски дисциплини, откакто победи в супергигантския слалом в Кортина д‘Ампецо.

Time to rock! Start time at 10:45 with Women' superG on the Olympia delle Tofane.
— Cortina 2021 (@cortina2021)
След като неприятни метеорологични условия не разрешиха провеждането на надпревари в първите три дни на шампионата в италианските Доломити, през днешния ден състезателките бяха посрещани от прелестно време и организираха едно безпроблемно съревнование. В него триумфът сграбчи доминаторката в дисциплината през сезона в Световната купа Гут-Бехрами, която победи в четири от петте извършени супергигантски слалома през годината.

Lara Gut-Behrami è un fulmine! | |
— Eurosport IT (@Eurosport_IT)
Тя стигна до триумфа с време от 1:25.51, след едно привидно безгрешно втурване по „ Олимпия каузи Тофане “, като по този метод приключи на 0.34 секунди пред своята сънародничка Корин Зутер. За носителката на дребния бистър глобус в дисциплината за 2020-а това е втори следващ сребърен орден от Световния шампионат, откакто тя остана втори и в Оре (Швеция) преди 24 месеца. Шампионката от форума в Швеция пък Микаела Шифрин през днешния ден остана трета с пасив от 0.47 секунди, с помощта на което изравни своята именита сънародничка Линдзи Вон по брой медали от международни шампионати, като и двете към този момент има по осем.

Mikaela Shiffrin va avanti! | |
— Eurosport IT (@Eurosport_IT)
Американката се движеше с доста мощно движение, само че позволи доста сериозна неточност в долната част на трасето, която и коства близо 6 десети. Въпреки това, тя се качи на подиума, като нейната преднина пред четвъртата Естер Ледецка (Чехия) е единствено 0.06 секунди. Олимпийската шампионка от Пьончан 2018 започва извънредно мощно, само че още в първите няколко порти позволи сериозна неточност, която и коства прекалено много време и тя остана отвън подиума.

Niente podio per Federica Brignone | |
— Eurosport IT (@Eurosport_IT)
Най-добре класиралата се представителка на домакините през днешния ден бе Федерика Бриньоне, която обаче приключи едвам десета с закъснение от 1.09 секунди по отношение на Гут-Бехрами. Нейната сънародничка Марта Басино пък приключи 11-а, като разликата сред двете състезателки на „ Скуадра адзура “ бе тъкмо 1-а десета.

Buona prova di Marta Bassino! | |
— Eurosport IT (@Eurosport_IT)
Следващият старт от програмата на Световното състезание в Кортина д‘Ампецо при дамите е спускането по „ Олимпия каузи Тофане “, което е планувана за събота от 12:00 часа българско време. Утре би трябвало да се организира и единствената останала подготовка преди съботното съревнование, откакто плануваните за през вчерашния ден и през днешния ден такива бяха анулирани поради забавянето на програмата на шампионата досега.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР