Швейцария ще забрани почти всички реклами на тютюневи продукти. Това

...
Швейцария ще забрани почти всички реклами на тютюневи продукти. Това
Коментари Харесай

Швейцария забранява почти всички реклами на тютюневи продукти

Швейцария ще забрани съвсем всички реклами на тютюневи артикули. Това демонстрират частичните резултати от извършен референдум по тематиката. Същевременно с огромно болшинство жителите на страната гласоподаваха против възбрана на лабораторните опити с животни. 

Законите в Швейцария са едни от най-щадящите за тютюневата промишленост в Европа, който факт се изяснява със мощното лоби на фирмите в сферата, централите на доста от които се намират в страната. Сред тях - Филип Морис и Бритиш Америкън Тобако Днешното допитване опълчи позицията на основателите и тази на държавното управление, което се опълчи на възбраната.

Въпреки това близо 56% от швейцарците, с болшинство в 15 от 26 кантона, поддържаха съвсем цялостната възбрана на рекламиране на тютюневи артикули.

В Швейцария над 25 % от възрастните използват цигари или други никотинови артикули, на чиято консумация се приписват към 9500 смъртни случая годишно.

Системата на директна народна власт в страната предложи различен значим въпрос на швейцарците през днешния ден - цялостна възбрана на лабораторните опити с животни, на която се опълчиха 80 % от гласувалите. Противниците на такава възбрана акцентират, че тя ще ограничи медицинските разработки.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР