Швейцария се присъедини към най-новия пакет от санкции на ЕС

...
Швейцария се присъедини към най-новия пакет от санкции на ЕС
Коментари Харесай

Швейцария се присъедини към най-новия пакет от санкции на ЕС срещу Русия

Швейцария се причисли към най-новия пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия и Беларус, въведени поради военната експанзия на Москва против Украйна, съобщи Ройтерс, базирайки се на известие от швейцарското държавно управление. Така неутралната страна продължава политиката си да се придържа към ограниченията на Европейски Съюз, отбелязва организацията.

Швейцария утвърди и наказания против още 200 физически и юридически лица, в това число двете дъщери на съветския президент Владимир Путин.

" Списъкът със наказания на Швейцария в този момент изцяло отразява този на Европейски Съюз ", се споделя в швейцарско изказване.

Миналия петък Европейски Съюз публично одобри ново широкообхватни наказания против Русия, в това число забрани за вноса на въглища, дървесина и химикали, както и всички преводи с четири съветски банки, в това число ВТБ. Швейцария се отклони от пакета на Европейски Съюз само с пропускане на възбраните за пътен и морски превоз към Европейски Съюз, които съгласно нея не са нужни заради географското състояние на страната.

Миналата седмица алпийската страна заяви, че до момента е замразила средства и активи на глобени руснаци на стойност 7,5 милиарда швейцарски франка, 8 милиарда $. Малката съседка на Швейцария Лихтенщайн също се причисли към глобите на Европейски Съюз и предходната седмица заяви, че е замразила към 260 милиона швейцарски франка, свързани с руснаци.

За разлика от други страни Швейцария не е изгонила съветски дипломати в отговор на убийствата на цивилни в украинския град Буча.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР