Швейцарецът Марко Одермат продължи с доминацията си в супергигантския слалом

...
Швейцарецът Марко Одермат продължи с доминацията си в супергигантския слалом
Коментари Харесай

Марко Одермат с 9 от 9 в Супер-Г през кампанията след нов триумф в Аспен

Швейцарецът Марко Одермат продължи с превъзходството си в супергигантския слалом от началото на сезона в Световната купа по ски-алпийски дисциплини, откакто завоюва втория следващ старт в Аспен, Съединени американски щати.

За 26-годишния алпиец, който към този момент си подсигурява огромния Кристален глобус за трета поредна година, това беше девети триумф в същия брой съревнования в Супер-Г през акцията.

По този метод Одермат е на единствено две победи от това да изравни връх на именития швед Ингемар Стенмарк, който е единственият скиор в историята, който в един сезон от Световната купа съумява да завоюва всички надпревари в дадена дисциплинираност.

В съботния ден в Аспен супергигантския слалом не стартира по проект за швейцарската звезда, който в първия манш остана трети зад норвежеца Александър Стийн Олсен и сънародника си Люик Меяр.

При вторите спускания обаче Марко Одермат заличи изцяло своя пасив и в последна сметка даде най-хубавото общо време от 2:03.20 минути. На финала той изпревари с 0.34 секунди другият швейцарец Меяр, а подиумът добави Лука Де Алепрандини от Италия.

Лидерът след първото каране Александър Стийн Олсен пък позволи неточност, която го срина до 17-ото място в подреждането.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР