Швеция ще позволи на НАТО да базира войски на нейна

...
Швеция ще позволи на НАТО да базира войски на нейна
Коментари Харесай

Швеция приема войски на НАТО още преди да стане член на пакта

Швеция ще разреши на НАТО да базира войски на нейна територия даже преди публично да се причисли към отбранителния съюз , споделиха министър председателят Улф Кристерсон и министърът на защитата на кралството Пол Юнсон, представени от Ройтерс.

Швеция и Финландия след нахлуването на Русия в Украйна през 2022 година Докато, кандидатурата на Швеция макар договорката, до момента в който не отговори на турските опасенията за сигурността., и като причина показва рецензиите на шведското държавно управление за върховенството на закона в Унгария. Швеция в този момент се надява до срещата на върхана пакта в Литва идващия месец .

" Правителството реши, че шведските въоръжени сили могат да подхващат подготовка с НАТО и страните от НАТО, с цел да разрешат бъдещи взаимни интервенции ", споделиха министър председателят Улф Кристерсон и министърът на защитата Пал Йонсон.

" Подготовката може да се състои във краткотрайно базиране на задгранично съоръжение и личен състав на шведска територия. Решението изпраща явен сигнал до Русия и укрепва защитата на Швеция ", споделиха те в обява във всекидневника Dagens Nyheter.

Русия в обозримо бъдеще ще остане опасност за прилежащите страни, опасявайки се от ширината на териториалните упоритости на президента Владимир Путин.

Миналата седмица, че скоро Швеция ще се причисли към НАТО, оповестява " Ройтерс ".

Той направи изказването в Академията на военновъздушните сили на Съединени американски щати дни откакто загатна за допустима договорка за превъзмогване на съпротивата на Турция за приемането на скандинавската страна в алианса.
 Столтенберг към Ердоган: Швеция е изпълнила настояванията
Столтенберг към Ердоган: Швеция е изпълнила настояванията

На 12 юни ще има спомагателни диалози с Турция и Швеция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР