Швеция планира да изпрати войски в Латвия за защита срещу

...
Швеция планира да изпрати войски в Латвия за защита срещу
Коментари Харесай

Швеция изпраща войски в Латвия за възпиране на Русия

Швеция възнамерява да изпрати войски в Латвия за отбрана против евентуално нахлуване от страна на Русия. Това съобщи през днешния ден министър председателят Улф Кристерсон, представен от VoA. Изявлението беше направено по време на Националната конференции по защита, която се организира в скандинавската страна.

По думите на Кристерсон, до момента в който страната не бъде призната в НАТО, шведските подразделения ще влязат в състава на войдут ръководените от Канада сили за въздържане на Русия.

" Швеция има неповторим боен капацитет – във воздуха и под водата, с разследващи благоприятни условия и закалени бойци. Днес мога да кажа, че задачата на държавното управление е Швеция да взе участие с стеснен батальон в ръководените от Канада сили в Латвия. " – сподели шведският министър председател.

Той предизвести, че Москва по разнообразни способи " се пробва да дестабилизира цяла Европа ".

" Ние и съседите ни живеем директно в сянката на завоевателната война на Русия против Украйна. Със закани, дезинформация и хакерски атаки Русия се пробва да дестабилизира цяла Европа. " – означи политикът.

Шведският министър председател прикани Европейския съюз и Съединени американски щати да продължат поддръжката си за Украйна в битката ѝ против агресора.

" Продължаването на американската поддръжка допуска мощна поддръжка от Европа. Критиката серщу незадоволителната ангажираност на Америка звучи подправено, в случай че самите ние не отстояваме своя личен континент. " – добави Кристерсон.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР