Швеция не трябва да очаква подкрепата на Турция за членство

...
Швеция не трябва да очаква подкрепата на Турция за членство
Коментари Харесай

Ердоган отряза Швеция за НАТО заради изгорения Коран в Стокхолм

Швеция не би трябвало да чака поддръжката на Турция за участие в НАТО, откакто разреши Коранът да бъде изгорял по време на митинг в Стокхолм.

Това разгласи турският президент Реджеп Ердоган.

Свещената книга беше подпалена от крайнодесен политик по време на антинатовски митинг в шведската столица, макар многократните апели на Анкара към управляващите в Швеция да забранят проявата.

Това отприщи вълна от митинги в Турция. На един от тях беше изгорял шведският байрак.

Швеция и Финландия подадоха молба за участие в НАТО след началото на съветската инвазия в Украйна, само че с цел да се стане това, те би трябвало да получат единодушието на всички 30 страни членки.

Турция неведнъж сложи изискванията си - няма да даде зелена светлина на Стокхолм, в случай че шведите не екстрадират кюрдски бойци, които Анкара счита за терористи, както и участници в опита за прелом преди 7 години.

„ Напълно ясно е, че тези, които позволиха сходно осквернение пред нашето посолство в Стокхолм, не могат да чакат нашата поддръжка за участие в НАТО. Шведските управляващи няма какво да ни приказват за права и свободи. Ако в действителност уважаваш правата и свободите на другите, преди всичко би трябвало да уважаваш Република Турция и мюсюлманската вяра. Ако не показваш почитание към тях, скърбя, само че няма да получиш поддръжка от нас във връзка с НАТО”, разгласи турският държавен глава.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР