Швеция, известна със своя по-гъвкав подход в борбата с коронавируса

...
Швеция, известна със своя по-гъвкав подход в борбата с коронавируса
Коментари Харесай

Швеция очаква трета вълна на заразата с коронавирус

Швеция, известна със своя по-гъвкав метод в битката с ковид спрямо други европейски страни, възнамерява да затвори спортните зали, заведенията за хранене и фризьорските салони, изправена пред рискова трета епидемиологична вълна, съобщи Франс прес, като се базира на държавното управление.

Това решение е взето в границите на закон, утвърден от Народното събрание при започване на годината. Нормативният акт краткотрайно дава на държавното управление нови пълномощия, в това число да затвори заведения за хранене и магазини.

В случай че процентът на заразяване се утежни доста, държавното управление ще би трябвало да приключи някои действия, предизвестиха през днешния ден управляващите в особено известие.

Спортните зали, басейните, фризьорските салони, кафенетата и заведенията за хранене са съответно упоменати в известието на шведското държавно управление.

Понастоящем не считаме, че ще се наложи (да прекратим тези дейности), само че, несъмнено, няма да чакаме да стане прекомерно късно, съобщи на конференция министърката на опазването на здравето Лена Халенгрен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР