Швеция и Финландия не са върнали и един издирван за

...
Швеция и Финландия не са върнали и един издирван за
Коментари Харесай

Турция: Швеция и Финландия не са върнали и един издирван за тероризъм

Швеция и Финландия не са върнали и един търсен за тероризъм, съобщи турският министър на правораздаването Бекир Боздаг в отговор на въпрос за осъществяването на меморандума сред Турция и Финландия и Швеция, с който бяха отстранени пречките пред присъединението на двете скандинавски  страни към алианса, съобщи турската частна телевизия НТВ, представена от Българска телеграфна агенция.

По думите на Боздаг до момента Швеция е върнала на Турция единствено едно лице, което е търсено по отношение на измами.

" Турция и Финландия не са екстрадирали в Турция никой, търсен за терористични закононарушения. След този меморандум ние подновихме настояванията си, изпратени преди този момент, предадохме нови претенции, както и претенции, които бяха отхвърлени преди този момент. Няма позитивен или негативен отговор на тези претенции. Нашето предпочитание е да бъдат екстрадирани лица, търсени за тероризъм ", акцентира министърът.

Министрите на външните работи на Турция, Финландия и Швеция подписаха меморандум в границите на срещата на върха на НАТО в Мадрид на 28 юни, с който бяха отстранени пречките пред присъединението на двете страни към Алианса.

Документът планува съдействие с Анкара в битката против тероризма, по-специално с Кюрдската работническа партия (ПКК) и нейните разклонения, както и с така  наречената Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО), която съгласно турските управляващи стои зад опита за прелом през 2016 г.    

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР