Шведският стартъп Luvly представи електрическа кола, вдъхновена от IKEA. Както

...
Шведският стартъп Luvly представи електрическа кола, вдъхновена от IKEA. Както
Коментари Харесай

Шведски стартъп се вдъхнови от IKEA и направи сглобяема електрическа кола в кашони

Шведският стартъп Luvly показа електрическа кола, въодушевена от IKEA. Както в тази ситуация с продуктите на известната компания за артикули за дома, съставените елементи на дребната електрическа кола са сложени в няколко плоски кутии.

Масовите продажби на модела, който ще коства към 10 хиляди евро, са планувани за 2024 година Въпреки концепцията, на купувачите надали ще бъде разрешено сами да сглобяват електрическата кола заради обстоятелството, че в този случай колата няма да бъде сертифицирана за публични пътища. В същото време разработчиците следват концепцията на IKEA във връзка с елементарния и първокачествен дизайн на модела. В допълнение, този метод ще понижи индустриалните разноски, което ще направи Luvly O по-достъпен за купувачите.

Максималната скорост на 450-килограмовото електрическо транспортно средство ще бъде 90 километра в час. Без презареждане той ще може да измине към 100 километра. Като се има поради неговата продуктивност, Luvly O не се нуждае от краш тест преди да бъде пуснат на пазара. В същото време разработчиците твърдят, че автомобилът ще бъде безвреден с помощта на издръжливото шаси, направено от композитни материали. През октомври предходната година Renault пусна дребна електрическа кола, Solo Concept, под марката Mobilize. Миниатюрният автомобил е предопределен за потребление в каршеринг и таксиметрови услуги.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР