Шведският производител на индустриални компоненти AQ Group ще купи имот

...
Шведският производител на индустриални компоненти AQ Group ще купи имот
Коментари Харесай

Шведска компания инвестира €5 милиона в Перник и търси да наеме 100 души персонал

Шведският производител на индустриални съставни елементи AQ Group ще купи парцел в Западна България за 5 милиона евро, защото се стреми да разшири бизнеса си. Имотът е с повърхност от 22 000 кв. м и се намира в Перник.

Плановете са фабриката да създава корпуси от ламарина и да дава отговор за електрическата интеграция на огромни акумулаторни системи за предпазване на сила (BESS).

До 2024 година AQ Group има намерение да влага още два милиона евро за поправки и съоръжение на обекта си в Перник, който съставлява съществуваща фабрика с към 50% подготвеност за работа, сподели за SeeNews основният изпълнителен шеф на AQ Group Джеймс Аргрен.
 Abu Dhabi Ports Group влага в неестествен остров край румънското черноморско пристанище
Компания от Абу Даби желае да влага в неестествен остров в Черно море

Компанията желае да построи и интермодален карго логистичен център

Шведската компания възнамерява да назначи към 100 чиновници на обекта през идната година, като евентуално ще усили броя им до към 500 през идващите няколко години според от темпа на напредък на бизнеса, добави Аргрен.

AQ Group към този момент е договорила поръчки на стойност 12 милиона щатски $ и чака да удвои тази сума през 2023 година Компанията планува годишният размер на поръчките да нарасне до 40 милиона щатски $ през 2024 година

Присъстваща в България от 1996 година и с общо 1500 чиновници, AQ Group има три локални дъщерни сдружения, които оперират пет обекта в София, Радомир, Годеч, Кюстендил и във Велико Търново.
 Италианската Beltrame Group влага €200 милиона в румънската фабрика за стомана COS Targoviste
Италиански вложител " възкресява " с €200 милиона фабрика за стоманена арматура в румънското Търговище

Половината от тази сума ще послужи за създаване на фотоволтаичен парк

Шведската компания има и дребна фабрика в Сърбия, в която също създава термопластични елементи, кабели, индуктивни съставни елементи и систематични артикули като машини за билети за паркиране.

Нетните доходи на групата през 2021 година набъбнаха с 14% на годишна база до 5,47 милиарда шведски крони (513,4 милиона евро), като облагата преди облагане с налози набъбна с 19,5% 441 милиона крони (59.2 милиона евро). Продажбите в България са нарастнали с над 3% до 32 милиона крони ( 4.3 милиона евро) предходната година, демонстрира още годишният отчет на AQ Group.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР