Шведският принц Карл Филип и съпругата му принцеса София станаха

...
Шведският принц Карл Филип и съпругата му принцеса София станаха
Коментари Харесай

В Швеция са на седмото небе! Проплака второ кралско бебе

Шведският принц Карл Филип и брачната половинка му принцеса София станаха родители за повторно, оповестиха в формалния уебсайт на кралския двор. Бебето още веднъж е момче, тежи 3,4 кг и е с дължина 49 сантиметра. То и майка му са в положително здравословно положение.

Новороденото е шестото внуче на крал Карл XVI Густав и кралица Силвия.

" Истински благополучен съм ", сподели бащата във четвъртък пред репортерите в болничното заведение в Дандерюд, където бебето се е родило, съобщи изданието Express.

Гордите родители не оповестиха името на втория си наследник. Това ще направи кралят Карл ХVт Густав и ще разгласи купата на внука си.

Първородният наследник на принц Карл Филип и принцеса София е принц Александър, който се роди през април 2016 година. Той към момента не е видял братчето си. Баща им обаче сподели, че двамата му сина доста си наподобяват - родени са с идентична дължина, само че принц Александър тежал съвсем 3,6 кг.


Карл Филип, който е на 38-годишна възраст, се ожени за някогашния модел 32-годишната София Хелквист през юни 2015 година След женитбата им, София получи купата принцеса и стана херцогиня на Вермланд.
Принцът е второто от трите деца на краля и кралицата на Швеция. Най-голяма е престолонаследничката принцеса Виктория, а най-малката е принцеса Мадалена.
Преди дни принцеса Мадалена и брачният партньор й нюйоркският банкер Кристофър О'Нийл оповестиха, че чакат трето дете.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР