Шведските поп легенди АББА се събраха за премиерата на виртуалния

...
Шведските поп легенди АББА се събраха за премиерата на виртуалния
Коментари Харесай

АББА се събраха след 41 години на шоу в Лондон


Шведските поп митове АББА се събраха за премиерата на виртуалния си концерт " АББА Войядж ".

На него феновете ще видят техните аватари, прожектирани като холограми и ще чуят шлагери на групата от 70-те и 80-те години и от последния им албум. Шоуто ще се организира до началото на октомври в особено издигнатата AББА сцена в Източен Лондон.

Холограмите са резултат от дълготраен план, който е създаден от компанията за специфични резултати на основателя на „ Междузвездни войни " Джордж Лукас. Концертът е записан благодарение на 160 камери в продължение на пет седмици.

Голямото шоу в Лондон е реалност, ден след премиерата, на която участваха най-нетърпеливите почитатели, известни персони, както и шведският крал Карл XVI Густав и кралица Силвия. Освен кралските особи, почетни посетители бяха и четиримата членове на АББА, които се появяват обществено за първи път от години, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Легендите от шведската група бяха измежду публиката. На сцената в особено издигнатата „ АББА Арина " с 3000 места в Източен Лондон излезе поддържащата група от 10 музиканти и аватарите на АББА, така наречен „ АББАтари " с лицата им от 1979 година

Аватарите са основани в партньорство с компания за образни резултати на бащата на " Междузвездни войни " Джордж Лукас. 

Гласовете и придвижванията са на Агнета, Бьорн, Бени и Ани-Фрид, а хореографията на британеца Уейн Макгрегър. Изпълненията на сцената обаче са на аватарите на именитата шведска група. 

Резултатът е ослепително комбиниране на високи технологии с носталгията по диско и поп музиката на 70-те години. 

За мнозина от публиката шоуто бе връщане обратно във времето с шлагерите „ Mamma Mia “, „ Knowing Me, Knowing You “, „ SOS “ и „ Dancing Queen “. 

В 90-минутния театър са включени и песни от новия им албум „ Voyage` “, който групата издаде предходната година.

Агнета, Бьорн, Бени и Ани-Фрид получиха възторжени аплодисменти, когато се поклониха в края на шоуто в четвъртък, 50 години откакто основават и 40 години откакто приключват концертните си изяви.

Четиримата обявиха, че са възхитени от шоуто. 

„ Никога не съм знаел, че имам толкоз невероятни придвижвания “, сподели Бьорн Улвеус.

Лингстад ​​се съгласи с него: „ Мислех, че съм много добър, само че съм още по-добър. “

Бьорн прибавя още, че реакцията на публиката е най-удовлетворителната част от прекарването. „ Има прочувствена връзка сред аватарите и публиката “, сподели той. „ Това е фантастично. ``

Продуцентите дефинират шоуто като „ революционно “.

Музикалните критици също са впечатлени и назовават резултата на шоуто „ вълнуващ “.

Трик или гениално шоу, само че спектакълът към този момент има декларирани дати в Лондон до май 2023 година. След това се приготвя и международно турне. 

АББА обаче не възнамеряват да се съберат на сцена в действителния живот или да издадат нов албум.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР