Шведската тийнейджърка Грета Тунберг, която вдъхнови световно движение с искания

...
Шведската тийнейджърка Грета Тунберг, която вдъхнови световно движение с искания
Коментари Харесай

Екоактивистката Грета Тунберг към евродепутатите: Време е да се паникьосаме

Шведската тийнейджърка Грета Тунберг, която въодушеви международно придвижване с претенции за ограничения против климатичните промени, предизвести европейските депутати, че остава все по-малко време да се спре световното стопляне и ги прикани " да стартират да се паникьосват ", съобщи Асошиейтед прес.

" Искам да реагирате като че ли има пожар в дома ви. Ако къщата ви се разпадаше, нямаше да организирате три изключителни съвещания за Брекзита и нито едно изключително съвещание за внезапно влошаващото се положение на климата и околната среда ", съобщи в комисията по околна среда на Европейския парламент 16-годишното момиче в тирада, която бе призната с овации и ставане на крайници, осведоми Българска телеграфна агенция.

В препълнената зала Тунберг едвам сдържаше сълзите си, до момента в който говореше за изгубването на скотски типове, ерозията на почвите, обезлесяването и замърсяването на океаните.

Имайки поради интернационалното събиране на средства за възобновяване на опустошената от пожар парижка катедрала " Нотр Дам ", Тунберг прикани евродепутатите да приложат " катедрално мислене " в битката за преодоляване на климатичните промени.

След среща с ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни младата шведка прикани да се гласоподава на изборите за Европейски парламент (23 - 26 май), с цел да се употребява тази опция да се повлияе на позициите и да се приказва от името на хора като нея, които ще бъдат наранени от климатичната рецесия, а още не могат да гласоподават, съобщи Франс прес. " Гласувайте за нас, вашите деца и внуци, вслушайте се в тези от нас, които още не могат да гласоподават ", сподели Тунберг и прикани младежите " да окажат напън върху властимащите и по-възрастните генерации ".

Грета Тунберг въодушеви хиляди младежи из цяла Европа, които през последните седмици се събираха на демонстрации с апели за незабавна битка с климатичните промени.

Днес стотина младежи се включиха в проява в центъра на Страсбург против световното стопляне. Те носеха плакати с надписи: " Като порасна, желая да съм жив " и " Разрушете патриархата, а не планетата ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР