Шведската правоохранителни органи обявиха, че имат доказателства за това кой

...
Шведската правоохранителни органи обявиха, че имат доказателства за това кой
Коментари Харесай

Кой уби харизматичен шведски премиер - очакват се отговори

Шведската правоохранителни органи оповестиха, че имат доказателства за това кой стои зад убийството на някогашния шведски министър председател Олаф Палме, като дадоха обещание, че ще оповестят резултатите от следствието си през днешния ден, 10 юни, съобщи БГНЕС.
Има няколко теории тайни теории, които се популяризират в обществото откакто Палме беше погубен на най-оживената улица в Стокхолм на 28 февруари 1986 година.
Една от теориите, изказана от доктор Ян Бондесън, създателят на " Кръв върху снега: Убийството на Олаф Палме ", сподели пред BBC, че тя счита, че убийството е поръчано от медиаторите в оръжейна договорка, забъркани в абсурда с " Бофорс " през 80-те години на предишния век.
Шведската оръжейна компания " Бофорс " имаше договорка за доставка на оръжия за Индия, само че по-късно беше разкрито, че това е един от най-големите случаи на корупция в страната, където няколко медиатори са били подкупени. Скандалът засегна и някогашния министър председател на Индия Раджив Ганди. " Възможно е Палме да е схванал, че компанията " Бофорс " е била корумпирана в самия ден на убийството ", сподели той. " Това дава на медиаторите, стоящи зад договорката " Бофорс " основателна причина да го убият. Но това е нещо, което полицията постоянно е пренебрегнала ", съобщи Бондесън.
Скандалът с " Бофорс " провокира анулацията на мандата на Раджив Ганди и навреди на индийската войска, като прекъсна опитите на Индия да я модернизира, предизвиквайки дълбока неуравновесеност от боязън при възлагането на публични поръчки поради кавги за подкупи.
Друга тайна доктрина включва ролята на Южна Африка в убийството на Палме. Генерал-майорът от въоръжените сили на Южна Африка Тай Минаар е избран от група теоретици като гарант на убийството на шведския политик. Те настояват, че имат документирано доказателство, че Минаар и неговият екип от силите за сигурност в Южна Африка стоят зад убийството на Палме. Минаар назовава Палме зложелател на страната в набор от документи, в които се твърди, че е поръчано и ликвидиране. Докато шведското държавно управление счита, че това е просто следващата доктрина на конспирацията, един пенсиониран чиновник съобщи пред английския всекидневник The Guardian, че документите, подписани от Минаар, може да са същински.
Палме, който изпълняваше втория си мандат като министър-председател на Швеция, настояваше да живеем естествен живот. Той отхвърля полицейската си отбрана всяка вечер, прибирайки се вкъщи с публичен превоз.
Палме е убит в тил, до момента в който се прибира след кинопрожекция дружно със брачната половинка си Лизбет. Умира на място и макар, че има дузина очевидци, които са видели стрелеца, полицията не разпознава килъра - до момента.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР