Шведската модна марка H&M има магазини навсякъде в Европа, САЩ

...
Шведската модна марка H&M има магазини навсякъде в Европа, САЩ
Коментари Харесай

H&M има прекалено много магазини и ще затвори 90 от тях

Шведската фешън марка H&M има магазини на всички места в Европа, Съединени американски щати и в елементи от Азия, в това число и в България. На управлението на компанията обаче може би ще се наложи да премисли още веднъж броя на комерсиалните обекти.

За това загатнаха от H&M и в последния си финансов отчет, съгласно който за тримесечието, завършило на 31 август, облагата на веригата се е свила с 20% в съпоставяне със същия интервал на миналата година до 3,8 милиарда шведски крони или 467 милиона $.

 Големите отстъпки свалили облагата на H&M с 20%
Големите отстъпки свалили облагата на H&M с 20%

Онлайн продажбите не компенсират намалелия брой гости

Компанията беше принудена да пусне съществени понижения на редица пазари, с цел да подтиква продажбите. Тя обаче е изправена пред по-генерален проблем за решение.

" Търговията с дрехи пораства и сега е в интервал на бързи промени вследствие на дигитализацията ", разяснява основният изпълнителен шеф на H&M Карл-Йохан Персон, цитинат от уеб страницата Quartz.

" На пазара навлизат нови играчи, а държанието и очкванията на клиентите се трансформират, като все по-голям дял от продажбите се правят онлайн ", добавя той.

В резултат през идната година веригата възнамерява да затвори 90 магазина на пазари, където към този момент е показана. От друга страна обаче тя ще отвори повече от тази численост нови места за извършване на покупки, само че на пазари, където има опция за напредък.

Така неотдавна компанията отвори магазини в Казахстан, Колумбия, Исландия и Виетнам, като по този начин общият им брой в световен мащаб доближи 4133. За съпоставяне най-големият й съперник - Zara има 2093 магазина.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР