Шведската мебелна верига ИКЕА (IKEA) ще разшири обхвата на програмите,

...
Шведската мебелна верига ИКЕА (IKEA) ще разшири обхвата на програмите,
Коментари Харесай

ИКЕА ще изпробва на още пазари отдаването на мебели под наем

Шведската мебелна верига ИКЕА (IKEA) ще разшири обсега на стратегиите, с които тества опцията да дава мебели чартърен в опит да се отдалечи от бизнес модела за продажба на на ниска цена, елементарно заменимо обзавеждане поради възходящите терзания за околната среда, осведоми " Ройтерс ".

Най-голямата мебелна компания в света за първи път през февруари загатна, че изследва опцията за мебели на лизинг. Днес тя конкретизира проектите си на събитие в първия й " резистентен " магазин в град Карст, Западна Германия.

ИКЕА реши да прави повече в поддръжка на кръговата стопанска система, защото мнозина млади консуматори показват, че желаят да понижат до най-малко въздействието си върху околната среда и избират да вземат чартърен редица артикули от облекло до коли.

Бизнес моделът на веригата към този момент бе подложен под напън от възхода на онлайн търговията и засилващата се принуда на по-младите консуматори да пътуват до магазините й, постоянно отдалечени от градовете, откъдето да вземат модулни мебели, които да сглобят сами в домовете си.

ИКЕА, чиито световни продажби доближиха 39 милиарда евро (44 милиарда долара) предходната година, заяви, че има намерение да създаде предложения за лизинг, основаващи се на абонаменти, с цел да насърчи многократното потребление на продуктите, преди те да бъдат рециклирани.

Компанията към този момент се ангажира до 2030 година всичките й артикули да бъдат създавани от възобновими материали, които могат да бъдат рециклирани, както и да създава артикули, които да бъдат употребявани неведнъж, поправяни и рециклирани. През 2018 година тя е обработила 1 милион поръчки за аварийни елементи за корекция на артикули.

ИКЕА към този момент стартира да тества разнообразни схеми за предоставяне на мебели чартърен в Холандия, Швеция, Швейцария и Полша и цели следващата година на разшири тестванията до всички 30 пазара, на които работи. В Швеция и Швейцария се тества даване на мебели за компании по абонамент, а в Холандия - пакети за " мебели чартърен " за студенти в съдействие с жилищна асоциация. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР