Шведска компания, специализирана в производството на системи за сигурност, призна

...
Шведска компания, специализирана в производството на системи за сигурност, призна
Коментари Харесай

Хакерска атака в Швеция: Източиха хиляди секретни документи

Шведска компания, профилирана в производството на системи за сигурност, призна през днешния ден, че е станала жертва на кражба на доста количество поверителни данни, свързани по-специално със сигурността на шведския парламент и европейски банки, съобщи Франс прес, като се базира на шведския щемпел.
"Станахме обект на кражба на данни ", сподели за в. "Дагенс нюхетер " (ДН) президентът и изпълнителен шеф на група "Гунебо " Стефан Сюрен.
Той изясни, че сега компанията ревизира оборудването си и се свързва със свои клиенти, ако става въпрос за деликатна информация. Сред клиентите на опериращата по целия свят компания има нуклеарни централи, лечебни заведения и летища. Общо 19 гигабайта информация и към 38 000 файла са били откраднати през август от един или повече киберпирати, показва "Дагенс нюхетер ".
Всички тези данни са изтекли в интернет и има заплаха да бъдат употребявани злонамерено, добавя вестникът.
Между изтеклите документи има детайлности, свързани със сигурността на шведския парламент, проекти на сейфовете на минимум две немски банки и на алармената система и камерите за наблюдаване на клон на шведската банка SEB.
Откраднати са били също секретни проекти на новия офис на Шведската данъчна работа в стокхолмско предградие. За хакерското навлизане е било обявено в края на август на шведската работа за вътрешно разузнаване и антитероризъм Сепо.
"Можем единствено да допускаме каква е задачата на офанзивата, само че защото не може да се изключи опцията това да е опит за индустриален шпионаж, подадохме сигнал в Сепо ", е споделил по това време Стефан Сюрен в изказване.
Подобни офанзиви за изнудване засегнаха голям брой компании напоследък. Фирмите бяха принудени да платят откуп, с цел да не бъдат публикувани откраднатите им данни в интернет, напомня вестникът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР