Шведката Хана Аронсон Елфман спечели златния медал в гигантския слалом

...
Шведката Хана Аронсон Елфман спечели златния медал в гигантския слалом
Коментари Харесай

Ева Вукадинова завърши 28-а, а шведка спечели гигантския слалом на Световното в Банско

Шведката Хана Аронсон Елфман завоюва златния орден в гигантския слалом на международното състезание за младежи и девойки по ски в Банско. Тя изпревари с 0,75 сек Марте Монсен (Нор) и с 0,88 сек Нея Дворник (Слвн).

“Не мога да допускам, че триумф да печеля през днешния ден. Това е най-големия ми триумф. Пистата бе съвършена, както и цялостната организация на световното”, разяснява след финала Елфман.

Участие в надпреварата на писта „ Марк Жирардели “ взеха 72 алпийки от 34 страни. България бе показана от Ева Вукадинова, която зае 28-о място и Юлия Златкова, която приключи 31-а. В класирането на девойките до 18 т Златкова е шеста, а шампионка е Михо Мизутани (Яп).
 “Карах много несъмнено, само че за сметка на това постепенно. Можех да се показва и по-добре. Утре в слалома ще се опитам да вляза в топ 30 на първия манш и по-късно ще върша тактика за втория”, сподели Вукадинова.

“Трасето бе съвършено. Снеговалежът не ни попречи доста. Можем доста повече, само че въпреки всичко направихме едно почтено показване. Целта пред мен в слалома е да направя 2 чисти спускания и да покажа допустимо най-доброто”, разяснява Златкова.

Състезанието приключиха 40 алпийки. Призьорките получиха медали, награди от уредниците и дарове от А1. Утре от 9 и 11,30 е последната дисциплинираност слалом за девойки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР