Схващанията на крайник по време на сън определено е неприятен

...
Схващанията на крайник по време на сън определено е неприятен
Коментари Харесай

Сващания по време на сън, вижте причините

Схващанията на крак по време на сън несъмнено е противен проблем, при доста хора придобиващ хронични измерения. В основата му стои неконтролируемото редуциране на избрани мускулни групи до момента в който спим.

Най-често се схващат мускулите на прасеца или бедрото. Болезненото разбиране трае от няколко секунди до няколко минути, а остатъчната болежка и дискомфортът може да се усещат и до няколко дни напред във времето. Най-сериозното следствие от нощните хващания на мускулатурата обаче е нарушаването на съня.

Освен кратковременен, резултатът в тази ситуация може да е и по-дълготраен и да предизвика хронични проблеми със съня.

От нощни схващания на мускулите на крайниците се оплакват към 60% от хората, а процентът се приближава до този на хората, изпитващи постоянни нарушавания на съня. Връзката в тази ситуация не е инцидентна. Експертите я изясняват с обстоятелството, че някои особености на съня може да покачат риска от нощни мускулни схващания.

Като съществена причина за тези схващания се приема дефицитът на магнезий и доста хора се обръщат точно към неговия банкет като средство за по едно и също време подсилване на мускулатурата и възстановяване на съня. Ролята на магнезия в тази ситуация в действителност е доста значима, само че има най-малко още 2 фактора, които подготвят към нощни схващания на мускулите и утежняване качеството на съня. Единият от тези фактори е дехидратацията на организма. Приемът на задоволително вода е наложително условия за предварителна защита и преодоляване на нощните схващания. Вторият и също толкоз значим фактор е позата на съня.

Спането в неуместна позиция на тялото може да наруши естественото кръвообращение и да понижи притока на кръв към мускулатурата. В такива случаи схващането на мускулите е на процедура неизбежно, изключително при оживление и смяна позицията на тялото по време на сън. Това изяснява за какво схващанията се получават тъкмо при завъртане и придвижване на крайниците до момента в който спим.

 

Установено е, че най-неблагоприятно въздействие върху оросяването на мускулатурата на крайниците има спането встрани. В доста връзки, в това число за поддържане на мозъчните функционалности, спането на една страна се предлага като най-полезно. При хората, които постоянно получават мускулни схващания по време на сън обаче спането встрани е желателно да се заобикаля като превантивна мярка.

Най-малко рисково в тези обстановки е спането по тил, тъй като то обезпечава оптимално неутрална позиция на тялото и разрешава най-безпроблемен ход на кръвообращението по време на сън.

Източник: puls.bg 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР