Shutterstock Правителството на Гърция планира да построи 20 нови центрове за

...
Shutterstock
Правителството на Гърция планира да построи 20 нови центрове за
Коментари Харесай

Гърция ще изгради още 20 нови центъра за настаняване на мигранти

 Shutterstock Правителството на Гърция възнамерява да построи 20 нови центрове за бежанци и мигранти с потенциал сред 500 и 2000 индивида всеки, оповестява изданието " Real news “.

Предвидено е тези центрове да действат по друг от познатия до момента метод. В тях ще бъдат настанявани лица, които имат право на леговище и попадат в графата на така наречен " следени " обекти.

На входовете на тези центрове ще има сложени електронни системи, а всеки един от бежанците ще разполага с карта със характерен баркод за влизане и излизане от обекта. По този метод ще бъде избегната обстановка, при която липсва надзор върху влизащите и излизащите от миграционните центрове.

Новите центрове се възнамерява да бъдат построени на Пелопонес, Крит, в Централна и Северна Гърция, както и в Епир.

Подробният проект на държавното управление ще бъде разискван по време на утрешното съвещание сред министъра за миграцията и убежището Нотис Митарас, заместник-министъра и народен координатор по бежанския въпрос Алкивиадис Стефанис и министъра на вътрешните работи Такис Теодорикакос. До края на месеца се чака да бъде взето дефинитивно решение по този въпрос.

Гръцкото държавно управление към този момент разгласи, че в този момент съществуващите лагери на островите ще бъдат затворени и ще се изградят нови центрове от затворен вид.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР