[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Увеличаване Преглед

...
[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Увеличаване Преглед
Коментари Харесай

Нискотарифно и над океана

[Shutterstock]
Увеличаване
Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване

Увеличаване
Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване

Увеличаване
Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване
- Цените са на половина, само че не включват ред спомагателни услуги

- В момента те са по-скоро за млади авантюристи и туристи, чието време не е недостиг.

- Как да откриваме най-подходящите предложения. Още по тематиката
Нискотарифните компании политат в шеметна конкуренция над Атлантика

Norwegian Air нападна въздушното предимство на обичайните превозвачи с феноменално ниски предложения
15 май 2017
От салфетката в бара до небето на евтините билети

Как работи low cost моделът на самолетните компании
31 мар 2017
Европа стартира да отеснява за нискобюджетните полети и те се насочват оттатък границите й. Засега дестинациите са най-вече през Атлантика - към Северна и Южна Америка, само че се появяват към Африка и Азия. Norwegian Air Shuttle, които " откраднаха " няколко десетки водачи от Ryanair и станаха една от аргументите за съкращаване на полетите му, и исландската WOW летят до Съединени американски щати на цени, започващи от $140. Потенциалът в този пазар явно виждат и огромните самолетни компании като Air France, Lufthansa и притежателят на British Airways, които основават свои нискобюджетни авиопревозвачи за трансконтинентални полети - френската Joon, Level на британците и по-познатата Eurowings.

Как по този начин по-евтини

Напредъкът в самолетостроенето разрешава да се понижат разноските за гориво, а оттова и цените. По-малките летища пък притеглят новите самолетни компании с атрактивни летищни такси. Със своите дъщерни превозвачи огромните компании притеглят по-младите клиенти - подобен е казусът с Joon на Air France-KLM, която таргетира милениалите. От пролетта на 2018 година друга скандинавска компания ще стартира да обслужва задокеански полети - Primera Air. Те ще летят от Лондон, Бирмингам и Париж до Съединени американски щати на цени от към 400 $ в двете посоки.

В момента далечните полети се извършват от по-големите европейски градове, само че връзката на София с други лоукост компании разрешава да се направи преференциална композиция. WizzAir и RyanAir имат най-малко шест пъти седмично полети от София до Лондон, Берлин, Атина, Франкфурт, Барселона и Дортмунд. Проверка на " Капитал " демонстрира, че сега при случайно определени дати в ценово отношение нискобюджетните компании оферират по-атрактивни условия (виж таблицата). Естествено това може да не е толкоз елементарно, колкото наподобява на пръв взор. Също по този начин е доста евентуално около по-големия престой да се генерират повече разноски, в сравнение с биха се икономисали от по-евтините билети.

Например съгласно търсачките най-евтиното пътешестване за края на май следващата година от София до Ню Йорк е 570 $ в двете направления с British Airways и Finnair. Ако обаче се употребяват полетите на Ryanair до летището " Станстед " в Лондон и оттова се прекачи на идващите полети на Primera Air, крайната цена се намалява с повече от 100 $. Друг образец е полет от София през Рим за Рио де Жанейро за карнавала сред 9 и 14 февруари, който коства към 1000 $ с обичаен транспортьор. Алтернативният вид е с мароканските авиолинии от Рим до Рио, който може да се откри за същите дати против 650 $, когато отиване и връщане с Wizzair до италианското летище костват не повече от 100 $. Eurowings на Lufthansa има доста и атрактивни полети от Солун, което е на 300 км от София.

Е, въпреки всичко е лоукост

Тези компании, несъмнено, имат и своите дефекти, които в последна сметка подвигат разхода по пътуването. Трябва да се има поради, че се лети до по-малки и летища, които повече наподобяват на автогара, в сравнение с интернационален порт. Norwegian да вземем за пример кацат на Stewart International, което е на час и половина от Ню Йорк. Както при всеки лоукост, всяка екстра се доплаща - храна, багаж, опазване на място. Един от огромните минуси е времето за прекачвания.

Добрата вест обаче е, че новите превозвачи оказват напън върху цените и на обичайните. Например предходната година националният транспортьор на Сърбия Air Serbia стартира да извършва директни полети до Съединени американски щати за пръв път от 24 години. Тази пролет имаше полети до Ню Йорк с включен полет от София до Белград за към 350 $ в двете посоки. Сега цените особено на тази компания към този момент са близо двойно по-големи, само че всичко зависи от това по кое време се прави резервацията.

Как да диря преференциално

При търсенето на самолетни билети разпоредбите за намиране на най-изгодните предложения са към този момент необятно известни. Във всеки случай, в случай че клиентът няма обичана компания, търсачките правят цялата работа. Винаги е добре да се ревизира цената и на уеб страницата на компанията. В доста случаи обаче търсачките оферират по-ниска цена, защото имат достъп до специфични условия.

Kayak има опцията автоматизирано да зарежда търсенето и в няколко конкурентни генератора, с цел да показва, че изважда най-хубавия резултат. Това може да наподобява досадно, само че дава много ширина на избора. Momondo демонстрира графика с цените в дните към определените от потребителя. Така могат да се спестят няколкостотин $, в случай че е допустимо датите да се трансформират. " Гугъл Полети " има и алтернатива за непрекъснато следене на цената - търсачката ревизира за промени и известява на електронната поща. Най-големият плюс на тяхната услуга обаче е бързината, с която излизат резултатите спрямо всички останали платформи. Когато проверявате доста разнообразни полети и варианти, това сигурно е от голяма важност.

Случва се обаче цените да не са настоящи, което може да ви подведе неприятно. Освен това в множеството търсачки по една или друга причина не са добавени Ryanair и Wizzair и други нискобюджетни превозвачи. 5 значими съвета за бюджетен полет

1. За полети в границите на Европа по-добре ползвайте Skyscanner, както и новата услуга на Гугъл. Помнете, че цените не постоянно са настоящи и е по-добре да се ревизират на уеб страницата на превозвача и билетите да се купуват напряко от него. Пътувайте единствено с ръчен багаж.

2. За дълги полети по-добре да се ревизират цените на туроператорите и организации като tour.bg, които нормално имат достъп до специфични предложения. Въпреки това постоянно сравнявайте дали това в действителност е по този начин на уеб страницата на превозвача, който ви оферират.

3. Избягвайте да пътувате в събота и неделя. Най-добре е да употребявате календар, в който са указани цените и за дните към вашите идеални дати.

4. Ако резервирате няколко месеца авансово, ще имате достъп до по-добри предложения.

5. Регистрирайте мейла си за промоционални предложения на превозвача или търсачката.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР