[Shutterstock] Още по темата Пазарната оценка на шеговитата криптовалута Dogecoin

...
[Shutterstock] Още по темата Пазарната оценка на шеговитата криптовалута Dogecoin
Коментари Харесай

Таен код вероятно копае и изпраща криптопари към университет в Пхенян

[Shutterstock] Още по тематиката
Пазарната оценка на шеговитата криптовалута Dogecoin надмина 2 милиарда $

Цената й се удвои в края на предходната седмица
8 яну 2018
Топ 10 на най-поскъпналите криптовалути за 2017 година

Bitcoin остава отвън класацията
3 яну 2018
Eвтините пари свършват, ами в този момент?

Как краят на количествените облекчения ще се отрази на финансовите пазари, активите и тяхната рентабилност
1 яну 2018
Криптовалути, стопанска система и персонални финанси - няколко хрумвания за четене

И още - в какво да внимаваме на финансовите пазари
26 дек 2017
Весела Биткойн-леда! Реалността следва

Технологията ще премине доста по-бързо през обичайните цикли на възторг, отчаяние и следващо развиване на постоянна основа
26 дек 2017 Испанската компания за киберсигурност Аlien Vault заяви, че е засякла програмен продукт, който конфигурира код за копаене на криптовалути и изпраща изкопаните монети към сървър в университет в Северна Корея, предава Reuters. Разкритието е следващият знак, че Пхенян евентуално търси нови начини за инжектиране на средства в стопанската система си, върху която тегнат интернационалните наказания, отбелязва организацията.

Откритото от Alien Vault в тази ситуация приложение, което е било основано на 24 декември, употребява компютрите, на които е било конфигурирано, с цел да копае криптовалутата Monero. След това изкопаните монети се насочват към университета " Ким Ир Сен " в Пхенян, показват от испанската компания, която има централи в Мадрид и в Сан Матео, Калифорния.

" Криптовалутите могат да обезпечат финансов избавителен пояс на страна, наранена съществено от наказания, и вследствие на това университетите в Пхенян показват явен интерес към криптовалутите ", означават от Alien Vault. От компанията допълват, че засеченият програмен продукт може да е " най-скорошният артикул от напъните им [на университетите] ".

От сдружението допълват, че употребен за кода севернокорейски сървър, наподобява, не е обвързван с по-широката интернет мрежа, което би могло да значи, че включването му в системата има за цел да заблуди наблюдаващите за връзката със Северна Корея. В университета " Ким Ир Сен " в Пхенян с изключение на поданици на страната се образоват и задгранични студенти, а в университетския състав влизат и задгранични лектори, отбелязва Reuters.

Други анализатори също обръщат внимание на възходящите знаци за интереса на азиатската страна към криптовалутите и обвързваните с тях блокчейн технологии.

" В изискванията на стопански наказания все още криптовалутите са най-хубавият метод за привличане на задгранични валути в ситуацията, в което е Северна Корея. Те са сложни за следене и могат да бъдат изпрани няколко пъти ", разяснява Мун Чонг-хиун, основен анализатор в южнокорейската компания за киберсигурност ESTsecurity.

Според наблюдаващи на цифровите пари техническите параметри на Monero, която е на 13-о място измежду криптоактивите в света по данни на www.coinmarketcap.com с обща стойност от над 7 милиарда $, я вършат много по-привлекателна за потребление измежду хората, които ценят сигурността, спрямо Bitcoin да вземем за пример. При всяко заплащане с Monero средствата минават през еднократни адреси, които се генерират с случайни числа и към които не могат да бъдат основани хипервръзки. Така криптовалутата е по-трудна за следене от Bitcoin, където транзакциите могат да бъдат свързани с съответни, въпреки и анонимни частни адреси, изясняват специалисти в региона на киберсигурността, написа още Reuters.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР