[Shutterstock] Още по темата Bitcoin не може да спре да

...
[Shutterstock] Още по темата Bitcoin не може да спре да
Коментари Харесай

Инвеститори заведоха поредно дело срещу Tezos

[Shutterstock] Още по тематиката
Bitcoin не може да спре да нараства

Криптовалутата подмина няколко крайъгълни камъка за доста малко време
4 ное 2017
Успешните български ICO истории

В страната се заражда цяла екосистема от компании, които набират капитал по нов метод и работят посредством блокчейн технология
20 окт 2017 Групово дело бе заведено против основателите на Tezos, планът, събрал най-голямо финансиране посредством монетно предложение (ICO) до момента, написа CoinDesk. Проектът, който в основата си съставлява усъвършенствана блокчейн мрежа, събра 232 млн. $ през юли и сложи връх за най-голямо ICO досега. Този връх към момента не е усъвършенстван. Груповото дело основава трета страна във към този момент действителен правосъден спор – този сред създателите на Tezos Катлийн и Артър Брайтман и шефа на Tezos Foundation Йохан Гивърс. Tezos Foundation бе основана, с цел да подкрепя плана, сходно на Bitcoin Foundation. Семейство Брайтмън обаче упрекнаха Гивърс за източване на пари от плана, до момента в който Гивърс ги упрекна в опит да вземат контрола над фондацията.

Скандалът стана публично притежание през октомври. Парите, събрани от ICO акцията, също са част от диспута сред двете страни, а токените, които би трябвало да се изплатят на вложителите, към момента не са пуснати в обращение. Така най-големият и най-успешен блокчейн план в света, що се отнася до ICO финансиране, слага въпросителни по отношение на бъдещето му.

Според груповото дело, заведено от правната компания Taylor-Copeland Law от страна на един от вложителите, Андрю Бейкър, компанията е нарушила американския закон посредством продажбата на токени, в смисъла, че е продавала нерегистрирани скъпи бумаги, провела е подвеждаща рекламна акция и е упрекната и в нелоялна конкуренция.

Бивш план на Disney събра 13.7 млн. $ посредством ICO

Dragonchain, блокчейн план, който бе основан в Disney през 2014 година, само че бе обособен от компанията през 2016 година, съумя да събере 13.7 млн. $ посредством ICO. Според уеб страницата на плана общо са били събрани 30 521 монети Ethereum и 622.47 bitcoin по време на продажбата на токени, която е била в две етапи. Подобно на Tezos това е следващ план, който е основан върху Ethereum, само че задачата му е да сътвори усъвършенствана блокчейн платформа. Освен Tezos и Dragonchain съществуват още няколко сходни плана в тази тенденция, в това число и Aeternity, в която има мощно българско наличие.

Dragonchain, която към този момент няма общо с Disney, в този момент се създава като план с отворен код. Събирането на финансиране беше отворено за целия свят и съгласно уеб страницата не се изисква никаква идентификация, с цел да може някой да влага в компанията. " Нашата цел беше да забележим дали има пазар за Dragonchain и да съберем задоволително пари, с цел да начертаем пътя на плана ", разяснява Джо Роутс, изпълнителен шеф на плана.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР