Шуменският детски развлекателен център Невърленд“ разпали любопитството на хората в

...
Шуменският детски развлекателен център Невърленд“ разпали любопитството на хората в
Коментари Харесай

Бивш кмет вдигнал луксозен детски център в Шумен

Шуменският детски развлекателен център „ Невърленд “ разпали любознанието на хората в града на тематика кой е същинският притежател. Сградата изникнала върху парцел на от дълго време закрита организация. След като двете постройки на това място, употребявани в миналото като обучителен център и общежитие, са изоставени, през годините стартират да се разрушават. И по този начин до един безоблачен ден, в който пустеещият терен минава в ръцете на някой си Емил Исаев.

 

През 2021 година тогавашният кмет на Шумен Любомир Христов предлага на общината да продаде на предприемача земята под постройките. И тъй като Исаев е станал притежател на двете постройки, общината му продава земята под тях без търг. Цената на договорката е 297 710 лв..

 

Любомир Христов

През предходната година върху руините израства детски развлекателен център, като очевидно са хвърлени много пари и е изработен първокласен ремонт на пространствата. Собственик на оборудването, наречено „ Невърленд “, е компания със същото име, благосъстоятелност на въпросния Емил Исаев. Мнозина обаче са уверени, че той е единствено лице на компанията, а същинският притежател евентуално е някой различен. Кой тъкмо – в Шумен чакат на този въпрос да отговорят способените служби. Дори споделят, че Национална агенция за приходите към този момент се бил заинтересовал кой стои зад градежа.

 

Самият Емил Исаев твърдял, че е работил няколко години в Германия и там бил изкарал милионите, вложени в постройката, а и в другите му бизнес инициативи.

 

Според осведомени инфраструктурата край постройката е направена с пари на общината по времето на някогашния кмет Любомир Христов.

„ Той и Емил Исаев очевидно са много близки – не престават осведомени, тъй като постоянно ги виждаме дружно в Шумен “. Дори тръгнала мълва, че някогашният кмет може да има пръст в детския развлекателен център. По документи обаче Любомир Христов не участва по никакъв метод.

 

Бизнесменът Емил Исаев натрупал милиони от работа в Германия 

Иначе той има впечатляваща сбирка парцели в Шумен и покрайнината. Тя заема 39 страници в Имотния указател, като доминират покупките. Повечето владения на Христов са големи масиви земеделска земя, която по-късно отдава под аренда. Бившият кмет е натрупал и магазини в Шумен, купил е атрактивен парцел сред Златни пясъци и Варна. Има и парцели, които му е продала общината в Шумен. Когато е почнал да събира тази имотна сбирка, той е бил началник на дирекцията на Министерство на вътрешните работи в града. Още тогава е споделял пред сътрудници, че вложенията са направени с пари на щерка му, която живее в Германия и има там собствен бизнес като дизайнер.

 

В мощните си години като полицейски шеф в Министерство на вътрешните работи Любомир Христов е прочут като доста непосредствен с някогашния вътрешен министър Цветан Цветанов, който високо цени работата му в интервенция „ Килърите “. Така е наречена групата, ръководена от Петър Стоянов – Сумиста, членовете на която получиха доживотни и други тежки присъди за няколко поръчкови убийства.

 

Сградата на детския център " Невърленд " израства върху изоставени постройки

Комисията по досиетата разгласи, че Любомир Христов е работил за Държавна сигурност под псевдонима Хари. Вербуван е в 1981 година, когато е бил офицер във Военното учебно заведение в Шумен. Обучавали го по какъв начин да лови шпиони и по какъв начин да се опазва държавната загадка. Свален е от действен доклад през ноември 1990 година, когато е към този момент щатен чиновник в Министерство на вътрешните работи.

 

През 2013 година става народен представител, а през 2015 година поема кметството в Шумен. Той обаче не съумя да стане още веднъж претендент на ГЕРБ за трети мандат. На последните локални избори локалните гербаджии го издигат, само че от партийната централа в София не го желаят.

Автор: Уикенд, crimesbg.com

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР