Шуменската община Хитрино е може би най-големият хамелеон, когато става

...
Шуменската община Хитрино е може би най-големият хамелеон, когато става
Коментари Харесай

От ГЕРБ през ДБ до ПП - как Хитрино си избра различна партия на трите вота |

Шуменската община Хитрино е може би най-големият хамелеон, когато става въпрос за парламентарни избори. И при трите парламентарни вота хората в Хитрино и близките села гласоподават съвсем единомислещо, само че за друга партия. 

На изборите през април жителите на Хитрино гласоподават за ГЕРБ и партията на Бойко Борисов получава 1456 бюлетини. Тогава " Демократична България " съвсем не получава гласове в общината. През юли обаче резултатът се обръща - за ГЕРБ гласоподават едвам 246 души, а за дясното обединяване - 1133. Две трети от тях са с преференция за Гюлджан Сабриева от листата на Демократична България.

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил е на поста си към този момент 18 години и той е мощният в общината. През юли пред " Свободна Европа " той. Преди да стартира да симпатизира първо на ГЕРБ, а след това на Демократична България, Исмаил е бил член на Движение за права и свободи, само че през 2017 година поради скрита информация за консумиране на средствата за възобновяване в общината, откакто година по-рано там се взриви влакова цистерна, събори към 50 къщи и починаха 7 души. По думите на кмета Гюлджан Сабриева е предложение на хората в общината. Тя пък споделя, че е поискала позволение от кмета дали може да си организира акцията в общината. 

В неделя обаче хората в Хитрино и близките села не гласоподаваха нито за ГЕРБ, нито за Демократична България, а за " Продължаваме промяната ". Коалицията на Кирил Петков и Асен Василев е получила 853 гласа. За Демократична България са дали своят вот в пъти по-малко от юли - в множеството секции те имат или 0 гласа, или единствено по няколко. 

" Наистина желаеме да се трансформират нещата, да има нещо ново ", сподели този път кметът на Хитрино за " ". Нуридин Исмаил изясни, че на предходните избори " смяната се е видяла в дясното ", а " Продължаваме промяната " още не е съществувала.

Гюлджан Сабриева, която на 11 юли получи 2/3 от преференциалния избор на локалните поданици и която беше в листата на Демократична България, този път не е кандидат-депутат. Сабриева още веднъж е трябвало да бъде в листите на обединяването, само че РИК-Шумен е отказал регистрация. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР