Шуменската болница е най-натовареното с пациенти с коронавирус лечебно заведение

...
Шуменската болница е най-натовареното с пациенти с коронавирус лечебно заведение
Коментари Харесай

В МБАЛ Шумен очакват през следващите няколко дни Covid секторите да се запълнят

Шуменската болница е най-натовареното с пациенти с ковид лечебно заведение в страната. От разкритите 184 Covid кревати, заети са повече от 150.

Прогнозата е през идващите няколко дни лечебното заведение да запълни потенциала на Covid секторите. Ще се наложи други лечебни заведения да стартират да одобряват потока от хора с Covid-19, сподели лекар Димитър Костов - шеф на Многопрофилната болница в Шумен:

" Приемаме, в действителност, пациенти, които са в тежко положение. То това се вижда и от броя на умрелите пациенти по-късно, които има в нашата болница. Чувам, че има някакво мнение, че се одобряват всички пациенти с Covid-19. Разберете, че ние такива пациенти не желаеме да одобряваме.

Но в тази ситуация, като дойдат с пневмония, със зной, с ниска сатурация, ние нямаме различен избор, с изключение на да ги приемем в болничното заведение. Този банкет на пациенти изобщо не носи някакви позитиви. Напротив, това е негатив за болничното заведение, защото тяхното лекуване на тези пациенти коства над 2000-3000 лв., а действителни ние получаваме по 1900 лв. на подобен пациент ".

В момента лечебното заведение има задоволително лекарства за лекуване на пациентите с ковид, само че не доближават количества ремдесивир, с които болничното заведение се доставя централизирано.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР