Шумен се върна на победния път в Национална баскетболна лига.

...
Шумен се върна на победния път в Национална баскетболна лига.
Коментари Харесай

Шумен се върна към победите в НБЛ

Шумен се върна на победния път в Национална баскетболна лига. В последния си мач от първото завъртане в шампионата, отборът надделя като посетител Ямбол с 82:74, прекъсвайки серията си от четири следващи загуби. Двубоят бе доста оспорван, като съвсем до самия край спечелилият не бе явен, а с основен принос за триумфа бе Ивайло Тонев, осъществил 29 точки.

Баскетболистите на Тони Дечев започнаха по-добре мача и с помощта на по-точния си мерник рано натрупаха двуцифрена разлика. Те обаче губеха битката под коша, в това число и в отбрана, което даде опция на Шумен да вкара точки от втори късмет и след панер със сирената на Ивайло Тонев отборът понижи за 15:20.

Подемът в играта на гостите продължи и през втория интервал и след серия от 15:3, те се откъснаха напред със 7. Ямбол вкара единствено един панер от игра за близо седем минути, само че воден от водачите си Павел Маринов и Иван Лилов, на почивката изоставането му бе минимално – 35:36.

Шумен на два пъти повеждаше с 9 след паузата и въпреки домакините да съумяха да изравнят, на почивката отборът още веднъж бе напред – 63:56.



Отборът на Янко Янков поддържаше нежна преднина и в заключителния интервал, само че Ямбол държеше близка отдалеченост и по-малко от три минути преди края Шакил Уолтърс го приближи единствено на точка – 70:71. Два точни наказателни удара на Уилфред Ликей и нов панер на правещия страховит мач Ивайло Тонев още веднъж усилиха разликата и принудиха Тони Дечев да вземе спиране. До края Ямбол продължи да се бори, само че времето към този момент работеше в интерес на гостите, които измъкнаха триумфа.

Освен със своите 29 точки, Ивайло Тонев способства още с 5 битки и 5 откраднати топки. По 16 точки осъществиха Браян Камерън (6 асистенции) и Уилфрид Ликей (7 борби), 10 точки добави Дейвид Ролинс.

За Ямбол Павел Маринов осъществя 22 точки, а по 15 вкараха Айзък Бонтън и Иван Лилов.

След този дуел Шумен е на десетата позиция с баланс 4-7, като му следва домакинство на Балкан. Ямбол е с 5-7 и в идващия дуел ще играе с ЦСКА вкъщи.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР