Шумен. Осем питания са включени в дневния ред на предстоящото

...
Шумен. Осем питания са включени в дневния ред на предстоящото
Коментари Харесай

Шумен: Осем питания са включени в дневния ред на предстоящото заседание на Общинския съвет

Шумен. Осем питания са включени в дневния ред на идното съвещание на Общинския съвет в Шумен, стана ясно по време на извършения Консултативен съвет в Общината, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен . Питанията касаят противозаконни постройки в кв. „ Еверест “ и кв. „ Бялата пръст “, положение на улици и улично осветяване, обезопасяване на недостроена постройка, в центъра на Шумен, прилагане на общински нежилищен парцел - обект „ Сладкарница “ в постройката на Младежкия дом.
Инж. Иван Йонков, консултант от Българска социалистическа партия внася две питания - по отношение на опасности за осъществяване на плановете във водния бранш на Община Шумен и за осъществявани адресни регистрации през 2018 година и до 27 април на 2019 година. „ Имам информация, че към плана за пречиствателна станция за питейни води, подмяната на довеждащия тръбопровод и като цяло плана за водния цикъл, който би трябвало да се осъществя, има 142 забележки, на които към момента не е даден отговор. Има ли риск за този план или няма, желаеме посредством кмета и през асоциацията по ВиК да получим публична информацияза състянието на тои план “, изясни инж. Йонков. „ Второто запитване е във връзка на няколко срещи по селата, където хората са обезпокоени, че има опити за регистрация на външни лица с краткотраен или непрекъснат адрес и оттова опасения, че може да се промени вотът наесен. Кметът може да инициира комисия, която всяка година може да ревизира тези регистрации и вероятно да подхваща ограничения, в случай че има нарушавания. Става дума за рутинна провера, тя е по закона за гражданската администрация, където кметът има право по своя самодейност да назначава всяка година комисия “, изясни инж. Йонков.
Общинските съветници би трябвало да гласоподават избора на правосъдни заседатели към Районен съд-Шумен, както и настоящи промени по прихода и разхода мв бюджета на Общината. Председателят на Общинския съвет проф. Борислав Беджев уточни, че продължава работата по Наредбите за ръководство на отпадъците на територията на община Шумен и тази за разкопаване на тротоари. „ И двете наредби бяха атакувани от прокурор. По наредбата за ръководство на боклуци администрацията внася атакуваните текстове в правноиздържан тип, а по отношение на Наредбата за реда и изискванията за осъществяване на разкопаване на тротоари ще напомня, че внасянето на депозити от компаниите, които правят разкопаване не съставлява цена на услугат. Мярката е дисиплинираща, тъй като се нагледахме на доста случаи, когато компания разкопава и по-късно повърхностно попълня траншеите или въобще не го прави. Ще бъде препоръчано и основаване на еднолично сдружение с лимитирана отговорност „ Шуменбус “ ЕООД. Разполагането с общинска компания за градски превоз, е изискване, което ще разреши Общината да получи евросредства по Оперативна програма „ Околна среда “.
34 точки са включени в дневния ред на идната общинска сесия. Тя ще се организира от 9.00 часа на 25 юли.
Ивеина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР