Шумен. 15 доклада и научни съобщения са включени в кръгла

...
Шумен. 15 доклада и научни съобщения са включени в кръгла
Коментари Харесай

Шумен: 15 доклада и научни съобщения са включени в кръгла маса, посветена на 35 години от организираната работа с деца по проблемите на пътната безопасност

Шумен. 15 отчета и научни известия са включени в кръгла маса в Шумен, отдадена на 35 години от проведената работа с деца по проблемите на пътната сигурност, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен . Форумът „ Детската градина и безвредното придвижване по пътищата “, се организира в Педагогическия факултет на Шуменски университет „ Епископ Константин Преславски “. Участват шефове и детски учители от разнообразни региони на страната- Ямбол, Варна, Видин, Казанлък и други Своя опит споделят и посетители от Чехия, Полша и Испания. „ Ние се гордеем, че в Шумен за първи път в България през 1983 година, обединени от любовта към децата, от грижата за техния живот и сигурност, екипът на ДГ „ Червената шапчица “, с шеф Венета Бучукува и помощта на КАТ, слагат началото на проучването на разпоредбите за безвредно придвижване с деца от предучилищна възраст “, съобщи в приветствието си Йорданка Димитрова, ст. специалист „ Предучилищно обучение и личностно развиване “ в Община Шумен.
Тя уточни, че образуването на просвета на безвредно държание на улицата е нескончаем, систематичен и пореден образователно-възпитателен развой. „ Ефективността и триумфа на разговора - детска градина - семейство - институции, зависи от деликатността, компетентността и желанието на всяка от участващите страни да работят дружно и да вложат всички старания в каузатада опазим живота на децата “, съобщи Йорданка Димитрова. Приветствие към участниците в кръглата маса насочи и доцент доктор Чавдар Сотиров, декан на Педагогическия факултет. „ Тази иницатива е в унисон с трендовете за партньорство сред просветителните институции и общините. Каузата, която ни обеднинява всички тук е една и това е грижата, отговорността и моралното обвързване пред обществото за възпитанието, образованието и опазването здравето и живота на нашите деца “, съобщи доцент Сотиров. Той пожела форумът да бъсе потребен за всички участници. Венета Бучукова, учредител на клуб „ Светофарче “ и шеф на ДГ „ Червената шапчица “ също поздрави участниците в кръглата маса.
„ Радвам се, че продължава тази активност за образование на децата по познаване на разпоредбите за придвижване и пътна сигурност, тъй като тя става все по-важна, бих споделила даже най-важна “, сподели тя. Инсп.Веселин Георгиев от Сектор „ Пътна полиция “-Шумен уточни, че работят интензивно с детските градини. „ Ние сме директни участници, директни възпитатели в този развой и участваме в самодейностите, свързани с културата на безвредно придвижване на децата. Общият брой на пътнотранспортните катастрофи се усилва през последните няколко години, главната причина за огромна част от злополуките е високата скорост. Сред главните ни цели е да се понижи общият брой на птп-тата и този на тежките пътни произшествия. Децата харесват полицйските коли, специалността служител на реда и демонстрират забележителни познания при срещите ни “, сподели инсп. Георгиев. Научният началник на форума проф. Снежана Въчева, показа отчет „ Нормативни съществени на образуването на безвредна просвета на дижението по пътищата в детската градина “.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР