Шумът в курортите ни поевтинява българския туризъм. Това каза вицепремиерът

...
Шумът в курортите ни поевтинява българския туризъм. Това каза вицепремиерът
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Шумът в курортите ни поевтинява българския туризъм


Шумът в курортите ни поевтинява българския туризъм. Това сподели вицепремиерът Валери Симеонов през днешния ден в Поморие. Той добави, че в Слънчев бряг доста хотелиери плащали неустойки, защото поради шума туристи прекратявали почивките си.

Вицепремиерът през днешния ден е в курортното градче за срещи с представители на туристическия отрасъл.

След срещата Симеонов сподели, че резултатите от инспекцията за шума на Южния плаж в Слънчев бряг са неприятни. Такава е направена тази нощ към 2 часа. Вицепремиерът ревизирал персонално четири заведения. Три били в нарушаване, а едно от тях било затворено.

Симеонов заяви още, че ще осведоми Министерството на туризма, РДНСК и Община Несебър за две заведения. Наемателите им са ги заградили, без да имат позволение за това. Закани се да им даде период от 14 дни, с цел да разглобят структурата. А РДНСК - София другата седмица стартира инспекция на заведенията на Южен плаж - Слънчев бряг, добави още вицепремиерът.

Той засегна и различен проблем в туризма - обвързван с апартхотелите. Според Симеонов те били в сивия бранш и подбивали цената на хотелите, плащащи си налозите. За апартхотелите е импортиран и следва да бъде прегледан законопроект, който да контролира тази активност.

По време на срещата в Поморие кметът Алексиев заяви, че градът е подготвен за сезона и акцентира, че градчето е безценен, фамилен курорт и като подобен напъните на локалната администрация са ориентирани към точно в тази тенденция. От своя страна Симеонов предизвести хотелиерите, че през цялото лято ще се вършат инспекции за шума, а нарушителите ще се санкционират.

В срещата участваха още кметът на Поморие Иван Алексиев, шефът на ОДМВР - Бургас старши комисар Калоян Калоянов, основен контрольор Георги Куцаров, който е шеф на локалното полицейско ръководство и ръководителят на Общински съвет Поморие Адам Адамов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР