Щутгарт победи с 2:1 Аугсбург в първи мач от 32-ия

...
Щутгарт победи с 2:1 Аугсбург в първи мач от 32-ия
Коментари Харесай

Щутгарт не позволи на Аугсбург да диша спокойно



Щутгарт победи с 2:1 Аугсбург в първи мач от 32-ия кръг на Бундеслигата. Филип Фьорстер и Саша Каладжич бяха точни за " швабите ", а Флориан Нидерлехнер вкара гола за гостите. Щутгарт изпревари Фрайбург и заема 9-о място в класирането, до момента в който Аугсбург е 13-и и единствено на три точки на зоната на изпадащите.

Аугсбург игра мощно, само че си потегли с празни ръце от " Мерцедес-Бенц Арена ". Това е трета поредна загуба за баварския отбор, който в идващия кръг приема Вердер (Бремен), а в последния мач от сезона гостува на първенеца Байерн (Мюнхен).

Добрата форма на Херта (Берлин) и Майнц 05 задължаваше Аугсбург да търси най-малко точка от днешния дуел. Щутгарт пък искаше да прекъсне серията си от 4 следващи загуби и излезе напред в 11-ата минута след хитро отиграване на Каладжич и безмилостен свършек на Фьорстер.

Последва напън на Аугсбург и няколко блестящи намеси на вратаря на домакините Фабиан Бредлов. В началото на второто полувреме още веднъж Аугсбург доминираше. В 59-ата минута съвършена контраофанзива приключи с гол на Нидерлехнер за 1:1.

Аугсбург потърси успеха, само че в 74-ата минута двама бранители изгледаха по какъв начин Каладжич несмущаван стига до центрираната от Дарко Чурлинов топка и я праща в мрежата. В добавеното време Даниел Калиджури пропусна да донесе най-малко точката на Аугсбург.

" Играхме първокласен футбол, само че не реализирахме ситуациите си. Две неточности в отбрана ни провалиха. Ако покажем същото равнище и против Вердер, сигурно ще спечелим ", разяснява след мача наставникът на гостите Маркус Вайнцирл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР