Щурмовият отряд под ръководството на Главното украинско разузнаване настъпи към

...
Щурмовият отряд под ръководството на Главното украинско разузнаване настъпи към
Коментари Харесай

Украинската армия се опита да извърши деблокада на Азовстал ВИДЕО+СНИМКИ

Щурмовият отряд под управлението на Главното украинско разузнаване настъпи към Мариупол от Гуляйпол, измина към 15 километра и беше заставен да отстъпи заради укрепената защита на въоръжените сили на РФ.

Частите на украинската войска освен приготвиха, само че и се пробваха да извършат военната деблокада на Азовстал в Мариупол. Това се показва в материал на изданието " Украинска истина ".
Деблокиране на " Азовстал " - детайлности от военната интервенция
Събеседници на публицисти в правоохранителните органи настояват, че военното управление на Украйна се е подготвяло и се опитвало да реализира деблокирането на Азовстал в Мариупол. Според тях щурмовата група под управлението на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата е настъпила към блокирания цех от Гуляй-Поле.

В състава на частта влизаха представители на военните специфични елементи, военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна и бойци от полка на специфичните сили на Националната армия „ Азов “.

„ Планираше се на тях (украинските военнослужещи – бел. ред.) да им бъдат предоставени повече от 80 танка и брони там. Но когато се стигна до това, те събраха единствено няколко танка, бойни машини на пехотата и бронетранспортьори – до 20. Но групата напредна към Мариупол. Измина към 10-15 км, натъкна се на безумна отбрана и беше принудена да отстъпи ", сподели пред кореспонденти вътрешен човек, осведомен с проекта за деблокиране на Азовстал.

Събеседникът твърди, че по време на интервенцията в това време е трябвало да бъде осъществен опит за пробив от Азовстал от украински военнослужещи. Мариуполският гарнизон обаче не съумя да направи това заради едно събитие. Както сподели по-рано командирът на полк " Азов " Денис Прокопенко, става дума за 36-та бригада морска пехота на въоръжените сили на Украйна, чиито дейности военнослужещите не могат разумно да обяснят.

„ В началото един батальон ненадейно се съобщи, към момента беше 4 април. В резултат на това по това време загубихме единствения информационен маршрут сред Азов и 36-та бригада. След това ненадейно командирът на 36-та бригада взе решение без предизвестие на който и да е, просто да отиде за пробив в незнайна посока и по този метод загуби доста хора ", сподели Прокопенко по-рано и означи, че дейностите на командването на частта са довели до обстоятелството, че огромен брой бойци са били пленени от въоръжените сили на РФ.

Събеседник от правоохранителните органи, разяснявайки минало изявление с командира на " Азов ", добави, че украинските морски пехотинци са се предали с MLRS съоръжения и муниции, което е довело до отслабването на мариуполския гарнизон.
 Азовстал евакуация деблокада Мариупол специфични елементи ГУР борби настъпление нашественици Азов  Специалните сили на Главното разследващо ръководство се пробваха да извършат военна деблокада на Азовстал. Снимка: FlickrДеблокада на " Азовстал " - хеликоптерни интервенции и загуби на украинската войска
Въпреки обстоятелството, че съветската авиация доминираше в небето над фронтовата линия Мариупол, украинската войска доставяше храна, муниции и медикаменти с хеликоптери. За провеждането на сходни специфични интервенции отговаряше Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата, ръководено от Кирил Буданов.

По думите му 16 военни хеликоптера Ми-8 са летели до територията на " Азовстал " в Мариупол и един път са съумели да транспортират 72-ма бойци от полк " Азов " до блокирания цех. Събеседници в правоохранителните органи настояват, че някои полети до фронтовия град са приключили с нещастия.
„ При петия полет за първи път групата беше видяна, когато се връщаха от Мариупол, и един хеликоптер беше свален. При седмия полет, също на връщане, един хеликоптер се възпламени и падна върху окупирана територия. Тогава от Днепър беше вдигнат още един избавителен хеликоптер, с цел да извади оживелите. Но към този момент го чакаше засада - този хеликоптер беше свален от ПЗРК... Така че в този момент са там дружно, като на филм - различен до друга “, продължи вътрешният човек. Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР