Щом отделяш женското“ от политическото“, това е типично за балканската

...
Щом отделяш женското“ от политическото“, това е типично за балканската
Коментари Харесай

Щом отделяш „женското“ от „политическото“, това е типично за балканската кръчма

Щом отделяш „ женското “ от „ политическото “, това е типично за балканската механа. Това написа в собствен коментар Юлияна Методиева.

SafeNews го разгласява без редакторска интервенция:

Преди три години Иван Добчев произнесе безобразни мизогинни изречения по адрес на номинираната за Оскар Мария Бакалова. Обидени се почувстваха дамите, които уважаваха Добчев като сценичен режисьор. Човек на изкуството, а подмята думи, уронващи достолепието на актрисата! Все едно е балкански юначага в механа, пие люта ракия и сърба шкембе супа.

Година по-късно Слави Трифонов пусна клип, в който също по този начин женомразки изпя гадости за Лена Бориславова, най-популярната млада политичка от Продължаваме промяната. Темата за триумфа на Бориславова подгизна от мръснишки подтекст. Партията на чалгаря за малко не направи кабинет, от което самочувствието му внезапно набъбна. Известно е, че ръсенето на мизогинни простотии по адрес на съперника е част от щастието на спечелилия.

Асен Василев се подреди до Добчев и Трифонов

Негова жертва стана номинираната за министър председател Мария Габриел, която 9 месеца изпълняваше длъжността вицепремиер и министър на външната политика. След абсурда с несръчните дейности към листата на министри от бъдещия й кабинет, Габриел бе наречена от Василев „ новото красиво лице на мафията “. Лидерът на ГЕРБ го прикани да се извини. Часове по-късно Асен Василев, партиен водач от Продължаваме промяната, отвърна: Ще се извиня на Габриел в персонално качество, само че като политик тя излъга и не може да е министър председател “.

Защо това е типично сексистко изявление? Който знае да вдигне ръка! А и за какво е сексистко едно обществено мнение на квалифициран икономист, мъж, живял години наред на Запад и взел участие близо 10 години в българското държавно ръководство под разнообразни статусни шапки?

Асен Василев позволи, че може да се извини на Мария Габриел „ в персонално качество “. Ще рече, като на жена

Защото „ като политик “ тя е лъгала. А щом отделяш „ женското “ от „ политическото “, това е типично за балканската механа. В науката се споделя manterrupting, т.е. неуважение на мнението и спиране на изявлението на жена, просто тъй като е жена. Иначе казано, финансистът и партиен водач маха като досадна муха пред лицето си политическото съществуване на една персона, която е била и еврокомисар, външен министър и сегашна номинация за министър председател.

Е, досадната муха би му изяла главата в случай че живееше на запад. Там са доста чувствителни на тематика полова дискриминация. Над 60% от дамите и девойките у нас все по този начин страдат от неравнопоставеност, тъй като тук е все по този начин доминантен „ мощният пол “. Тук се считат дамите за нисши създания до доказване на противното. За тях се приказва по мъжки снизходително, с присъщия полов супремасизъм. Мизогинното приказване в България към момента е като дълбока миризлива яма.

Дали ще се извини Асен Василев на Мария Габриел?

Още вести четете в категория Коментари
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР