Щом от Америка взимат на прицел наши цели извън Ислямската

...
Щом от Америка взимат на прицел наши цели извън Ислямската
Коментари Харесай

Иран се готви да удари 36 военни бази на САЩ

Щом от Америка взимат на прицел наши цели отвън Ислямската република, ние можем да вдигнем мушката против минимум 36 бази на американците. Толкова военни поделения на Съединени американски щати се намират на един изстрел разстояние от нашата татковина. Най-близката база е в Бахрейн. Това е декларирал ръководителят на комисията по национална сигурност и външна политика в иранския парламент Моджеба Зулнур, съобщи РИА Новости.
Думите на Зулнур са били произнесени часове след гибелта на Касем Солеймани, погубен при американския удар против интернационалното летище в Багдад. Смъртта на командира на иранските Бригади ал Кудс е била жигосана и от редица мюсюлмански организации.

Лидерът на " Хизбулла " (проиранската милиция, настояща в Ливан) Хасан Насралла, е призовал мюсюлманите по целия свят да се обединят. " Ние би трябвало грубо да накажем убийците на воините на Исляма ", е споделил още той, представен от Новини. бг.

Насралла обаче не е показал дали неговият заместител Касем Наим е умрял при американската интервенция. По-рано се появи информация, че вторият човек в " Хизбулла " е бил погубен в столицата на Ирак.

Убийството на Солеймани е било жигосано и от радикалните палестински групи Ислямски джихад и ХАМАС, както и от сирийското държавно управление.

Иракският министър председател в оставка Адел Абдел Махди е декларирал през днешния ден, че американският удар ще провокира опустошителна война в страната му и в района.

Междувременно посолството на Вашингтон в Багдад е призовало американските жители в Ирак да изоставен близкоизточната страна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР