Що се отнася до любовта, на този свят има два

...
Що се отнася до любовта, на този свят има два
Коментари Харесай

Синдромът на любовницата: 5 причини винаги да се оказвате в прегръдките на женен мъж

Що се отнася до любовта, на този свят има два вида хора - тези, които са въодушевени от родителите си и умишлено (или не) следват образеца им и тези, които са толкоз травмирани от връзките сред майките си и бащите си, че за нищо на света не биха повторили техния модел. Но от които и да сте вие, едно е несъмнено - всичко, което сте виждали в детството си у дома, вашият мозък възприема като обикновено и даже като положително. Макар и не всеки път да е било такова.

Често хората повтарят модела на родителите си, когато образуват семейство с някого и даже не го осъзнават. В живота ни е имало поведенчески образец и не можем да избягаме от този факт. Днес ще разгледаме един от проблемите, с който доста дами се сблъскват и също има своето пояснение от детските години и той е синдрома на любовницата. Тези дами, които постоянно се влюбват в обвързани мъже. Ако и вие сте от тях, сигурно ще се припознаете в някоя от тези 5 аргументи:

 жена, мъж

Неверният баща

Тя е интелигентна, красива, образована, жадува за обич, само че...уви - мъжете в живота ѝ постоянно се оказват непознати. А повода за това в някои случаи е бащата на тази дама, който постоянно е влизал в секрети връзки и този факт нееднократно е бил причина за кавги в фамилията. Тази жена, която в миналото е била просто едно малко, почтено момиченце, е ставала очевидец на безбройни кавги, поради следващата невярност на баща си. Майката постоянно е била в ролята на жертва, а бащата - на най-близкия ѝ човек, който ѝ е носел единствено отчаяние. Ето за какво днешното пораснало момиче е избрало да не бъде в ролята на наранената си майка, а на любовницата. И в края на деня, когато всичко завършва, тя остава сама. И въпреки всичко - разочарована, само че не по метода, по който е била майка ѝ.

Страхът от непосредственост

Тази жена има доста и все правилни другари, води прекрасен живот и има всичко, за което е мечтала, само че не и мъж, който да бъде единствено и само неин. Тя просто се опасява от обвързването, тъй като в миналото майка ѝ е била с разрушено сърце и за това още веднъж е виновен бащата. И повода може да е напълно друга от невярност. Тази жена е била директен очевидец на страданието на майка си и това е довело до страха ѝ от обвързване. Тя просто затваря сърцето си и слага съществени граници. Тя е твърдо решена в никакъв случай да не бъде в ролята на жертва и по тази причина избира вид, при който друга жена може да бъде засегната, само че не и тя, а връзката с женен мъж е най-сигурната алтернатива.

 жена, мъж

Пристрастеност към страданието

Съществуват дами, които одобряват страданието като форма на благополучие и успокоение. Това, несъмнено, още веднъж се случва поради неприятната фамилна среда и нещастието, което е царяло сред родителите на тези дами. Те не се усещат удобно, в случай че в любовта царува естетика, тъй като за тях хармонията е, когато мъжът наранява. И жененият е съвършеният претендент - връзката с него сигурно носи отчаяние, мотиви за ревнивост, самотност и доста други сходни терзания.

Синдромът на Питър Пан

Този вид дами в действителност са като Питър Пан в рокля. Те просто търсят премеждие, само че и имат потребност от бащинска фигура. Това доста постоянно се случва при дами, отгледани от властни татковци, които са диктували живота им и не са им дали никаква опция за автономия. Затова дамите са пораснали, само че и не напълно. В душата си те към момента са тези дребни деца, които имат потребност някой мъж да им дава звук в живота, да се грижи за тях. Жененият мъж е идеална алтернатива, която на всичкото от горната страна не ги обвързва съществено.

Кармата

Понякога жененият мъж идва в живота на някоя жена, с цел да ѝ даде кармичен урок. Не е наложително кармата да бъде наказване, а просто истина, до която тази жена би трябвало да стигне - да си даде равносметка за любовта, да обърне повече внимание на развиването си. Тази връзка се отразява като сериозна промяна в живота ѝ, а когато урокът не бъде свестен един път, този вид връзки с обвързани мъже ще продължат да се повтарят.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР