Що е то детско отделение? В България това най-често е

...
Що е то детско отделение? В България това най-често е
Коментари Харесай

Да реновираме детско отделение – като си платим сметката онлайн

Що е то " детско поделение "? В България това най-често е просто още една част от болничното заведение, в която се одобряват малолетни. В множеството европейски страни детското поделение е едно по-различно, шарено и уютно място от останалите елементи на лечебното заведение. 

Това има директен резултат върху това какъв брой умерено минава болничният престой за децата и какъв брой бързо протича възобновяване им. Не е някаква съвременна измислица – почива на десетки проучвания, които сочат, че психическото положение, изключително при най-малките, има директна връзка с успеваемостта на лекуването им. Когато няма боязън от болничното заведение, детето е с по-голям късмет да търси в точния момент лекарска помощ като възрастен.
Идеята е детското поделение да не наподобява на болница
Фондация " За положителното " си е сложила за цел напълно да обновява детски отделения в границите на своя план " Светулка ". А водещият български телеком А1 посвещава специфична коледна акция в поддръжка на самодейността.

Всяка сметка, която платим през приложението или портала " Моят А1 " от 14 ноември до 31 декември като клиенти на А1, ще бъде закръглена до цялостен лев – от 25,50 на 26 лева, да вземем за пример, и тези спомагателни 50 стотинки ще бъдат добавени от телекома. В края на акцията А1 ще подари личните средства, равни на събраната при закръглянето на сметките сума. 

Колкото повече заплащания бъдат направени през „ Моят А1 “ в този интервал, толкоз повече ще нарасне сумата за подаяние от акцията. 

Окуражаването на заплащанията онлайн и по-малко заплащания в офиса има и значителен " бонус " – понижава дейно трафика в градовете, замърсяването и хартиения боклук.

От " За положителното ", които към този момент имат стабилен опит в доста сходни акции, ще изберат подобаващата болница, чието педиатрично поделение да обновят, посредством конкурс. Всеки болничен екип в страната има опция да показа своята идея за това от какво се нуждае тяхното поделение, а крайният план ще бъде създаден предвид на място и диалог с лекарите и медиците.

Проект " Светулка " няма да включва просто изрисуване на стените и нова покъщнина - ще се създаде самостоятелен дизайнерски план, който цели да сложи детето в центъра на лечебния развой. 

Част от средствата ще отидат и за допълнение и модернизиране на здравното съоръжение и техника. Не е загадка за никого, че в България има голям брой страхотни медици, които са принудени да работят със остарели перфузори, аспиратори, инхалатори и прочие " За положителното " ще се постарае нужната техника да дава отговор на актуалните европейски и международни стандарти.

Ще се преценя и общественият резултат, и мотивацията за цялостна смяна на средата за лекуване, както и проекти за развиване на отделението.

Всяка зима някой желае от нас дарения, само че рядко се случва координирана и съответна акция с ясна цел и взаимна работа сред една от най-големите компании в страната и една от най-известните фондации в последните години. И в действителност никой не желае от нас пари – просто да си платим сметката елементарно и комфортно по интернет.
Още по темата

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР