Щетите са за 900 000 леваВнесен обвинителен акт в съдаОкръжна

...
Щетите са за 900 000 леваВнесен обвинителен акт в съдаОкръжна
Коментари Харесай

Подпалвачът на „Купола“ си допил след престъплението

Щетите са за 900 000 лв.
Внесен обвинителен акт в съда

Окръжна прокуратура в Благоевград внесе в съда обвинителния акт против 44-годишния Орлин Соколов, който подпали емблематичната постройка “Купола ” в Благоевград. Престъплението бе осъществено на 5 септември м. година

Ден по-рано Соколов бил с другар в Дупница и пили алкохол в няколко локални заведения. След среднощ двамата тръгнали с такси към Благоевград, с цел да посетят пиано бар в “Купола ”. Около 4,00 ч. останали сами в заведението. Соколов се ядосал на музикантите, които не желали да му изпълнят ария. После се възмутил от сервитьорката, която “трябвало да извършва желанията му ”. Накрая се нахвърлил върху охранителя.

Ядосан той се прибрал в Дупница. За да си отмъсти, наел такси и купил туба с бензин. Отишъл в заведението, което към този момент било затворено, изсипал бензина върху пода, където били ситуирани електрическото табло и кабелният разпределителен долап и щракнал запалката. После се прибрал в Дупница, където си допил в казино и бар. Когато схванал от новините за пожара, опитал да избяга през ГКПП-Гюешево, само че бил хванат.

Според прокуратурата вредите в постройката са за 900 000 лв..

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР