Щетите от Апокалипсиса в Турция са оценени на над 100

...
Щетите от Апокалипсиса в Турция са оценени на над 100
Коментари Харесай

Щетите от Апокалипсиса в Турция са оценени на над 100 милиарда долара, обяви ООН

Щетите от Апокалипсиса в Турция са оценени на над 100 милиарда $, разгласи представител на Организация на обединените нации. Това стана по време на брифинг преди огромна донорска конференция идната седмица след опустошителните трусове.

" От изчисленията, които се вършат досега, се схваща, че цената на вредите, показана от държавното управление и подкрепена от интернационалните сътрудници, ще надвиши 100 милиарда $ ", сподели Луиза Винтън от ПРООН по видео връзка от Газиантеп, представена от Econ.bg.

Над 52 хиляди души починаха в Турция и Сирия от земетресенията на 6 февруари, като доста от тях бяха смачкани или заровени в съня си.

Временната стойност на вредите, която Винтън сподели, че обгръща единствено Турция, се употребява като основа за донорска конференция за активизиране на средства за жертвите на земетресението в Брюксел, Белгия, на 16 март, добави тя.

Световната банка по-рано оцени вредите за Турция на към 34.2 милиарда $ (с очакване, че възобновяване ще е двойно по-скъпо - бел. ред.).

Винтън разказа сцените в най-тежко засегнатата турска провинция Хатай като " апокалиптични ", като сподели, че стотици хиляди домове са били разрушени. " Нуждите са големи, само че ресурсите са нищожни ", добави тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР