Ще заведем колективен иск срещу държавата в Европейския съд за

...
Ще заведем колективен иск срещу държавата в Европейския съд за
Коментари Харесай

Манолова: Ще заведем иск срещу държавата в Страсбург за подслушването на протестиращи

" Ще заведем групов иск против страната в Европейския съд за правата на индивида в Страсбург поради противозаконното подслушване на стотици протестиращи и публицисти, отразявали митингите. Грубо са нарушени цивилен права и това би трябвало да бъде осъдено и разобличено ".

Това съобщи ръководителят на „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова на брифинг по отношение на противозаконното подслушване на жители и публицисти от митингите през 2020 година

„ Заради класифицирането на информацията подслушваните лица не могат да получат документи за желае “, добави Манолова.

„ Днес ще подадем искане по Закона за достъп до социална информация до Специализираната прокуратурата за формалните документи, на база на които можем да съдим страната за нелегално подслушване. Ако не получим информацията от спецпрокуратурата, ще апелираме отхвърли и ще заведем груповия иск “, изясни Мая Манолова.

„ Класифицирането на информацията за подслушване е нелегално, защото самото подслушване е нелегално “, безапелационна бе тя.

" Журналисти, които са отразявали митингите, също са подслушвани по кореспонденция с обвиняване за държавен прелом и бунт. Това е скандал с европейски измерения, слушат се 130 души с неуместни изказвания, че ще извършат въоръжено въстание и не могат да получат информация, с цел да заведат групов иск ", съобщи Манолова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР