Ще защитим всеки сантиметър от територията на НАТО в случай

...
Ще защитим всеки сантиметър от територията на НАТО в случай
Коментари Харесай

Блинкън: САЩ ще защитава всеки сантиметър от НАТО в случай на нападение

Ще защитим всеки сантиметър от територията на НАТО при положение на нахлуване . Това съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън , който е на публично посещаване в Литва.

" Съединените щати укрепват нашата споделена защита, тъй че Съединени американски щати и съдружниците са подготвени да посрещнат всяка опасност “ , безапелационен бе Блинкън. Това включва изпращането на още 7000 американски военни в Европа и препозициониране на други за " подсилване на източния фланг на НАТО “.

Държавният секретар удостовери, че страната му съблюдава основополагащия ангажимент на Член 5 , който гласи, че в случай че съдружник в НАТО стане жертва на въоръжена офанзива, всеки различен член на Алианса ще смята този акт на принуждение като въоръжена офанзива против всички членове и ще предприеме дейностите, които смята за нужни, с цел да подкрепи атакувания съдружник.

В Литва Блинкен разяснява още, че Русия се е пробвала да " подкопае литовската народна власт и да посее поляризация с хакерски атаки и дезинформация ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР