Ще започне да се затопля още от утре, но рано

...
Ще започне да се затопля още от утре, но рано
Коментари Харесай

Повече слънчеви часове и повишение на температурите ни очакват в началото на следващата седмица

Ще стартира да се затопля още от на следващия ден, само че рано сутринта в неделя тук-там в котловините на Южна България ще е към момента доста студено - към минус 10°-минус 12°.

Дневните температури, обаче ще се покачат и оптималните на следващия ден ще са сред 4° и 9°, в София ще е към 4-5°. Денят ще стартира с облаци, само че след обяд от запад облачността ще се раздра. Ще бъде и съвсем без превалявания. Ще духа слаб северозападен вятър, добавя Българска национална телевизия.

По морския бряг вятърът ще е до сдържан. Максималните температури на въздуха ще са от 4 до 7°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

По-късно денем облачността и над планините ще стартира да понижава. Ще духа до сдържан вятър от север-северозапад.

Максималните температури в курортите ще са под нулата, на Алеко минус 7, Боровец и Пампорово минус 5, в Банско към минус 6.

На Балканите температурите ще стартират да се покачват, само че в множеството региони ще остане по-студено от нормалното. В западната част на полуострова ще е слънчево, в останалите региони - с повече облаци.

В Западна Европа на следващия ден ще вали дъжд, до момента в който най-вече слънчево ще е над централноевропейските страни, както и на Скандинавския полуостров. Значителна ще е облачността над Източна Европа, тук-там с превалявания от сняг.

У нас в средата на седмицата ще бъде най-вече облачно, тук-там със слаби превалявания от дъжд, в планините - от сняг. Отново ще нахлува леден въздух и температурите ще се намаляват.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР