Ще водя политика на уважение и диалог, без интриги, увери

...
Ще водя политика на уважение и диалог, без интриги, увери
Коментари Харесай

Дани Каназирева е новият областен управител на Пловдив

Ще повеждам политика на почитание и разговор, без интриги, увери тя

Юристката Дани Каназирева сяда в овакантения от Здравко Димитров стол на регионален шеф на Пловдив, удостовери пред " 24 часа " тя. Назначена е с решение на Министерския съвет. За поста се спрягаше досегашният градоначалник Иван Тотев, само че той въобще не е бил препоръчан.

На последните локални избори за кмет на Пловдив Каназирева се класира трета и вкара петима общински съветници в локалния парламент, отпред с нея. Очаква се те да поддържат решенията на ръководещото болшинство, за което са нужни 26 гласа. Групата на ГЕРБ е от 17 съветници.

На мястото на Каназирева в общинския съвет влиза идващия в листата Владимир Темелков, който от IT бранша, софтуерен инженер и учител в Пловдивския университет.

Каназирева е някогашен член на ГЕРБ, която беше отстранена преди години поради дейната си позиция. Оттогава тя сътвори своя локална партия " Съюз за Пловдив " и в два следващи мандата съумя да вкара съветници. На предпоследните избори умножи групата си на шестима.

Дали в подмяна на поста съветниците от " Съюз за Пловдив " в този момент ще се влеят в групата на ГЕРБ, Каназирева изясни, че ще има публична среща с новия кмет Здравко Димитров. " Назначението ми за регионален шеф на Пловдив е знак за нова политика на разговор и почитание и баланс във властта. Крайно време е да спре напрежението в града, да има успокоение и да работим за Пловдив ", съобщи тя пред " 24 часа ". Първите три неща, с които ще се заеме на новия пост, е да се запознае с екипа и с кметовете на 17-те общини в района. " Ще имат цялостната ми поддръжка за всяко рационално предложение, което е в интерес на техните общини ", увери Каназирева.

Тя е безапелационна, че най-важните планове за района са разширението на Околовръстното шосе, стартирането на Водния цикъл, построяването на Южния обходен колектор, пробивът " Модър " - " Царевец " и културно-историческото завещание като Източната врата на Филипопол и Небет тепе.

" Едно от първите ми дейности ще е съживяването на летище " Пловдив ", тъй като е значимо освен за града, само че и за района. Тази година пасажерите са намалели на половина. През 2018 година са били 83 000, а тази са към 42 000 при все, че Плодив е европейска столица на културата ", сподели новата регионална упранителка.

Каназирева твърди, че познава проблемите и се надява с бързи темпове да стартира работа по тях. " И най-сетне да се види, че институциите работят дружно, а не в борба. Ще повеждам политика на разговор и почитание, без интриги ", заключи тя.

Според новия кмет Здравко Димитров Каназирева има опит като общински консултант, лекар е по право и ще управлява добре регионалната администрация. Трябва да има последователност, разяснява той. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР