Ще внесем в прокуратурата сигнал срещу кмета на Сопот Деян

...
Ще внесем в прокуратурата сигнал срещу кмета на Сопот Деян
Коментари Харесай

ГЕРБ сезира Цацаров за "Деянгейт" - кмет от БСП ощетил Сопот с милиони

Ще внесем в прокуратурата сигнал против кмета на Сопот Деян Дойнов за подозрения за груби нарушавания с евросредства. Това сподели на брифинг в Народното събрание Антон Тодоров от ГЕРБ.

Информацията ни бе предоставена от хора от предприемчив комитет от Сопот. Фактите демонстрират, че е направил куп нарушавания, като главният резултат от тях е, че общината е доведена до извънредно тежко финансово положение вследствие на извънредно неприятно ръководство на европейски пари, съобщи Тодоров.

Има недовършен план по Оперативна програма " Околна среда ", от който нанесени са вреди за няколко милиона, по наша информация. Един от изключително фрапантните образци е по Оперативна програма " Регионално развиване " в детска градина " Слънчево детство " единият казан, който е 300 киловата, е изместен в учебното заведение, а учебният казан, който е 120 киловата, е трансфериран в детската градина – на общината е нанесена вреда от 107 000 лева А 100 000 лева е годишният бюджет да вземем за пример на една обществена кухня.

Настояваме основният прокурор да назначи държавна финансова ревизия и да забележим дали общата сума от новосъздадени отговорности за към 10 млн. лева ще се окаже вярна. Тези нови обвързване по какъв начин се компенсират? С двойно нарастване на налозите – няма подобен казус, акцентира Антон Тодоров. Сезираме основния прокурор като продължение на политиката да разчистваме Авгиевите обори, които Българска социалистическа партия сътвори в над 30 общини в България, добави той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР