Ще видим, каза след въпрос ще се кандидатира ли за

...
Ще видим, каза след въпрос ще се кандидатира ли за
Коментари Харесай

Предизборно Рашков се завръща като „шило“ на ПП-ДБ срещу ГЕРБ и ДПС

" Ще забележим ", сподели след въпрос ще се кандидатира ли за народен представител на идния предварителен избор

Бойко Рашков се завръща като „ шило “ на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ). Днес той поведе брифинг на групировката в Народното събрание (НС), като упрекна ГЕРБ и Движение за права и свободи в опити за протест на парламентарната комисия за Мартин Божанов-Нотариуса през последната седмица. Той напомни в комисията.

След въпрос на „ Флагман “ - ще се кандидатира ли за народен представител и на идните избори за Народно събрание, Рашков бе сбит: „ Ще забележим “.

През последните месеци някогашният вътрешен министър се изявяваше по-скоро като отстъпник и вътрешна съпротива в границите на парламентарната група на ПП-ДБ. Причина за това очевидно беше доближаването на неговата политическа мощ с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Имаше и съответни проблеми, по които Бойко Рашков подлагаше на критика своите и даже гласоподава против част от измененията в Конституцията. 

През последните седмици обаче той, наподобява, възвърне положителните си връзки с ръководството на ПП-ДБ и съответно с Кирил Петков . Това се виждаше и от изявите им в парламентарната комисия за Нотариуса. Бойко Рашков взе участие интензивно в нея, въпреки че не бе излъчен за член на краткотрайния парламентарен орган. 

Днес той загатна, че водачите на ГЕРБ и Движение за права и свободи, надлежно, Бойко Борисов и Делян Пеевски са имали роля в чадъра, който институциите са опъвали над Мартин Божанов-Нотариуса и Петьо Петров-Еврото. 

Все по-ярко се проявявала връзката сред Нотариуса и Еврото. 

" И оттова ние ще стигнем най-вероятно, в случай че имаме това време, несъмнено, едни по-високи равнища на въздействия, в това число в политическите среди. Ето за какво и отсъствието на ГЕРБ във вчерашното съвещание, както и на Движението за права и свободи, явяването единствено за няколко минути на двама техни представители с обструкции - има или няма кворум и може или не може да заседава комисията, водят до този извод, който е логически, който е понятен за всеки: те се опасяват от крайния резултат, до който може да стигне комисията в чуването на хората. И още едно нещо бих споделил - че имаме много поръчки, в случай че мога по този начин да се изразя, на разнообразни жители, в това число и адвокати, в това число юристи за чуване в комисията, които ще дадат и доста по-широка светлина по отношение на активността за въздействие върху правосъдната и в политическата власт, в това число в изпълнителната власт на тези две лица, които, естествено, ние още първоначално знаехме, че стоят на едно по-ниско равнище, само че те, несъмнено, не са могли да осъществят своята активност без поддръжка от доста по-високи равнища, дублирам, в това число политически ", сподели през днешния ден Бойко Рашков. 

Гледайте тук:



 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР