Ще ви предоставя документ, от който се вижда, че настоящият

...
Ще ви предоставя документ, от който се вижда, че настоящият
Коментари Харесай

ГЕРБ готови да отстранят управителя на НЗОК

Ще ви дава документ, от който се вижда, че актуалният шеф на Здравната каса лобира за частна болница, макар че имаме законопроект за бюджета на НЗОК, който той е внесъл до министъра на опазването на здравето. В законопроекта написа, че не се позволява сключването на контракти за нови действия. Управителят обаче е подписал писмо, в което се споделя, че може да бъде подписан контракт с НЗОК за нови действия, което значи, че той лобира за частна болница и частен интерес.

Това обясни пред публицисти депутатът от ГЕРБ-СДС и някогашен здравен министър проф. доктор Костадин Ангелов.

Той добави, че против сегашния шеф на НЗОК не е изключено да бъде стартирана процедура по отстраняването му, която е в пълномощията на Комисията по опазване на здравето.

" Ще приказваме с сътрудниците от здравната комисия, тъй като самата процедура би трябвало да бъде стартирана от комисията. Така че първоначално ще сондираме мненията и когато имаме решение, ще го кажа на медиите ", разясни Ангелов.

Относно новоизбрания подуправител на НЗОК някогашният здравен министър напомни, че против него е била формирана само прокурорска кореспонденция, която е била прекъсната заради липса на данни за осъществено закононарушение.

„ Само да напомня, че сега има прокурорска кореспонденция и против Кирил Петков. Това значи ли, че той е неспособен или аморален? Една прокурорска кореспонденция не значи безусловно нищо “, подчерта Костадин Ангелов.

От своя страна определеният от Народно събрание за подуправител на НЗОК проф. Момчил Мавров показа пред медиите, че е благополучен от гласуваното му доверие от депутатите.

" За първи път разбрах от вестник „ Капитал “, че имало сигнали в ДАНС против мен. Никога не съм бил викан за пояснения, мнения или информации. Искрено се надявам да работя в ефикасен екип с управлението на НЗОК ", бяха първите думи на проф. Мавров като подуправител на Здравната каса.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР