Ще трябва ли да сменяме талоните на автомобилите, ако искаме

...
Ще трябва ли да сменяме талоните на автомобилите, ако искаме
Коментари Харесай

Без еко компонента: Сменяме талона на колата, пререгистрация няма да се налага

Ще би трябвало ли да сменяме талоните на колите, в случай че желаеме да платим по-нисък налог за тях? Това е въпросът, който вълнува всички водачи в страната, откакто през вчерашния ден стана ясно, че отстъпка от данъка се прави на база екологичната оценка на колата, която обаче постоянно не е вписана в талона. Гост с коментар по тематиката в Сутрешния блок на БНТ1 беше Малинка Бондаренко от Съюза на българските автомобилисти.

Малинка Бондаренко – Съюз на българските автомобилисти: Ако си погледнете огромния ваучър - там има еко съставния елемент, която би трябвало да стои против означението V9, в множеството случаи обаче там има едни звездички, което значи... нищо. Говорим за колите, които влизат като втора ръка и в документите им не участва информация за тази съставния елемент, по тази причина и не е вписана в талона.
Според Бондаренко, водачите с изчезнала информация в талона, ще би трябвало да се снабдят с уверение за тази еко съставния елемент. Смяна на номерата няма да има, ще се подменя единствено талонът на автомобила.

 Подмяна на талоните за коли се постанова единствено в случай че общината го изисква Подмяна на талоните за коли се постанова единствено в случай че общината го изисква
Голяма част от водачите в страната би трябвало да сменят талоните на колите си, в случай че желаят да платят по-нисък налог за тях. Причината - отстъпка от н...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР