Ще трябва да се даде ясна инструкция от Министерството на

...
Ще трябва да се даде ясна инструкция от Министерството на
Коментари Харесай

Акад. Петрунов: Има пряка зависимост между броя на ваксинираните и смъртните случаи

Ще би трябвало да се даде ясна директива от Министерството на здравеопазването по какъв начин ще се прави слагането на трета доза ваксина, тъй като към момента нямаме смяна на характерността на препаратите, с цел да се сложи такава. Тя се прави в целия свят, само че не е официализирана, изясни пред БТВ акад. Богдан Петрунов. Той добави, че има директна взаимозависимост сред броя на имунизираните и смъртните случаи, като у нас данните демонстрират, че 85% от умрелите от COVID-19 не са били ваксинирани.

Д-р Гергана Николова поддържа думите му, като добави, че пациентите се тормозят, само че съпътстващите болести са още една причина да бъде сложена ваксина, а не мотив за отвод.

Петрунов съобщи, че се чака до началото на идната година имунизациите на " Пфайзер " и " Модерна " да бъдат позволени и за деца от 5 до 12 години.

" Новият вариант не щади децата, той е нападателен, по тази причина и бързахме да се предложи да се направи имунизацията при децата над 12 години ", добави доктор Николова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР