Ще трябва да носим маски на закрито и в градския

...
Ще трябва да носим маски на закрито и в градския
Коментари Харесай

Всички се питат: Ще носим маски на закрито и след края на епидемичната обстановка?

" Ще би трябвало да носим маски на закрито и в градския превоз и след отпадане на епидемиологичната конюнктура. "

Това сподели ръководителят на комисията по опазване на здравето в Народното събрание - доцент Антон Тонев.

" Ще се наложат промени в закона, с цел да останат маските в публичните места и без епидемиологична конюнктура, както и да може по места да се вкарват част от ограниченията, с които сме привикнали ", изясни още той пред bTV. 

Извънредната ендемична конюнктура няма да бъде удължавана на 1 април тя да бъде удължена доникъде на май.

От началото на епидемията от COVID-19 през 2020 година страната ни в началото бeше в изключително състояние, което след това беше сменено от изключителната епидемиологична конюнктура, която беше неведнъж удължавана до този миг. Последният период на изключителната епидемиологична конюнктура е до 31 март и повече няма да бъде удължаван.

Доц. Тонев добави, че няма да има карантина за контактните лица, но ще има специфичност.

" Директори на РЗИ според от районната конюнктура и районната обстановка ще могат да постановат в съответни случаи това предписание за контактните, Болните не престават да се лекуват по до момента открития ред ", сподели още Тонев. 

Той съобщи, че поддържа решението за непродължаване на епидемиологичната конюнктура хибридния му вид:

" Първо, с цел да покажем на обществото че ние имаме вяра на данните, които получаваме от нашата здравна система и в случай, че те демонстрират едно справяне с това заболяване. Данните от интернационалната здравна общественост демонстрират че сега няма новооткрити разновидности на ковид. Стъпвайки върху тази положителна информация, поддържаме решението на Министерство на здравеопазването и на Министерски съвет за непродължаване на изключителната епидемиологична “, изясни ръководителят на здравната комисия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР