Ще сложи ли вотът в неделя край на ерата Борисов,

...
Ще сложи ли вотът в неделя край на ерата Борисов,
Коментари Харесай

Идва ли краят на Борисов? Германски медии за изборите в България.

Ще постави ли вотът в неделя завършек на ерата Борисов, пита немският публицист и добър ценител на Балканите Михаел Мартенс във Франкфуртер Алгемайне Цайтунг (ФАЦ). Той напомня, че малко други държавни ръководители в Европейски Съюз са управлявали по-дълго от Борисов и прецизира, че той е бил министър председател на България от 2009 година насам с дребни спирания.

Сега Борисов още веднъж се бори за властта, изяснява Мартенс и прибавя: " Не е елементарно да победиш този деец ". В предизборната борба Борисов си обезпечи поддръжка от турския президент Реджеп Ердоган, който дефинира някогашния министър председател като " най-хубавия му другар ", пожелавайки му триумф на изборите, акцентира немският публицист.

Пожеланията на Ердоган обаче не правят доста работа измежду гласоподавателите на ГЕРБ и по никакъв начин не е несъмнено, че дълго управлявалата партия ще може да затвърди водещата си позиция на изборите тази неделя. От април насам служебното държавно управление разкрива смайващи случаи на корупция от ерата на Борисов.

" Един хайлайф, държал се като незаконна тайфа "

Тези разкрития оказват помощ на най-силния съперник на някогашния министър председател сега - партията " ИТН " (ИТН), която през април стана втора политическа мощ. Тази аморфна по своето наличие групировка стартира ултрапопулистки начинания - да вземем за пример настояването за понижаване на партийната дотация, което още повече ще усили зависимостта на партиите от олигарсите, или пък за директното избиране от народа на основния прокурор, което би разкрило популистката конкуренция в системата на правораздаването. Не е ясно защо тъкмо се афишира Има Такъв Народ, доколкото нейният водач Слави Трифонов поддържа връзка с последователите си единствено посредством Facebook. На единствената си социална поява предишния месец в Пловдив той сподели единствено, че бъдещият министър-председател би трябвало да владее непознати езици и да е приключил влиятелен западен университет. А това изважда от играта тогавашния пожарникар и телохранител Борисов, само че и самия шоумен и изпълнителя на балканска поп музика Слави Трифонов. Той към този момент разгласи, че няма да става нито министър председател, нито народен представител, само че какво тъкмо желае не е доста ясно. И все пак на изборите в неделя Има Такъв Народ може да стане първа политическа мощ, заключава Мартенс във ФАЦ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР